BonusCoin Banner

Selasa, Mei 25, 2004

Apa itu E-Gold

eGOLD adalah salah satu eCurrency ( matawang online ) yang digunapakai di Internet. Dalam banyak-banyak eCurrency eGOLD adalah eCurrency paling lama, paling dipercayai dan paling banyak digunakan di internet. Antara contoh eCurrency yang lain adalah seperti INTgold, EVOcash, NETPAY, eBULLION, PECUNIX dsb.

Konsep penggunaan eGOLD adalah seperti perbankan online ( cth MAYBANK2U ) dan duit dalam akaun eGOLD kita bersandar kepada gram emas semasa. Bagaimana kita nak menggunakan eGOLD kita terserah kepada kita.

BUKA AKAUN eGOLD ADALAH PERCUMA DAN ANDA BOLEH MEMBUKANYA dengan KLIK DISINI. Setelah membuka akaun, anda boleh menambah eGOLD dalam akaun anda dengan pelbagai cara, antaranya beli daripada merchant menggunakan kad kredit, bank in kepada orang yang jual eGOLD. eGOLD walaubagaimanapun ada caj transaksi 1% tetapi maksimum USD0.50 paling tinggi per transaksi. Harus diingat yang kekal hanyalah gram emas dan nilai dalam USD mungkin akan berkurang dan bertambah sedikit mengikut harga emas semasa.

APA YANG ANDA PERLU FAHAM TENTANG eGOLD

  1. eGOLD ada caj transaksi.Setiap transaksi ada caj dia 1% setiap USD tetapi maksimum satu transaksi USD 0.50 sahaja. Setiap tahun juga ada pemotongan keatas akaun egold masing masing utk membayar kos menyimpan emas tersebut.

  2. eGOLD berkadaran dengan nilai emas yang senantiasa turun naik.
    Yang kekal hanya gram emas tersebut. Jadi jika anda ingin menyertai program USD10, elok beli lebih sikit seperti USD11 kerana kemungkinan masa anda hendak menggunakan eGOLD tersebut jumlahnya berkurangan disebabkan harga emas turun.

  3. eGOLD di Malaysia dijual pada kadar antara RM3.80 - RM4.30 per Dollar mengikut persetujuan pembeli dan penjual dan mengikut supply and demand semasa.


  4. maklumat lanjut sila lawati https://www.e-gold.com/unsecure/qanda.html


Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...