BonusCoin Banner

Selasa, Ogos 22, 2017

Rutin selepas subuh


Aktiviti
Setelah sebulan beraktiviti mengumpul matawang kripto ni, aku sudah dapat rentak. Sudah menjadi rutin. InShaAllah selepas subuh, aku akan mengadap aktiviti di macbook ini untuk 30-60 minit.

Alhamdulillah, boleh lah kumpul RM10 sehari buat masa ini. Dan nilai ini semakin hari semakin menaik.

Buat masa ini aku menetapkan target permulaan 100 hari sebelum menuai hasil. 100 hari tanpa modal. Kalau mengikut perkiraan kasar. Selepas 100 hari, aku cuba mengumpul RM100 sehari.

Boleh ke capai? InShaAllah... kita merancang, dan Dia juga merancang. Sebaik-baik perangcang adalah perancangan Allah swt. Yang penting, kita perlu terus istiqamah dan yakin. Ingatlah, kita perlu merancang. Gagal merancang, kita merancang untuk gagal.

Bagus juga aku buat aktiviti ni. Setidak-tidaknya, hidup balik blog ni. Bertahun kot blog ni dah wujud.

Jumaat, Ogos 18, 2017

Dompet Mikro ke2

Sebelum ni aku ada cerita pasal Microwallet coinpot. Beberapa hari lepas aku ada buka lagi satu Dompet Mikro ni... iaitu dari FaucetHub pula. Bagi sesiapa dah biasa dapat kumpul Bitcoin dari program-program berasaskan coinpot. Ini ada lagi satu program tambahan.

Micro wallet ke-2 FaucetHub. Selepas 3 hari
FaucetHub ni banyak program. Kali ini, aku tumpukan pengumpulan Dogecoin sahaja. Alhamdulillah, hari ke-2, aku sudah boleh mohon pengeluaran 10Dogecoin.

Cuma program-program daripada FaucetHub ni nampak macam daripada mereka-mereka yang cuba membuat website dan mencaari duit. Jadi program-program dia banyak yang mempunyai iklan-iklan yang agak banyak dan kadang-kadang pening gak nak kumpul. Macamana pun aku bukanlah orang yang mudah mengalah.


Rabu, Ogos 16, 2017

Pendapatan Pasif pula

Amacam? dah cuba kumpul matawang elektronik? Jangan cepat pengalah dan jangan cepat putus asa... memang nampak sikit. Bak kata pepatah, sikit-sikit, lama-lama jadi bukit.



Memang nampak sikit, tetapi bila dah cecah 0.001 BTC kita boleh pergi ke langkah seterusnya. Kena ingat, ini semua tanpa modal. Kecuali masa dan kesungguhan. Progam Paip Moon Bitcoin betul-betul memberi pulangan lumayan setelah istiqamah aku menggunakannya. Semakin hari semakin laju pulangan yang di terima.

Selepas beberapa ketika (dan banyak program telah di cuba). Aku berpeluang menambah pendapatan dengan langkah seterusnya. Ini terus menjadikan langkah pendapatan pasif. Kurang sedikit kerja aku dan pendapatan inShaAllah bertambah.

Pulangan daripada BitWest
Dengan pendapatan 0.0025 BTC aku yang pertama. Aku laburkan ke dalam program BitWest. Dari dari 0.0025BTC ni setiap tiga hari aku dapat buat pengeluaran sebanyak 0.005BTC....

|

Ok, nanti kita sambung lagi... apa-apa buzz aku kalau perlu bantuan...

Masih jauh perjalanan sebelum aku tunjukkan macamana semua pendapatan ini masuk ke akaun Maybank aku lak...

Isnin, Ogos 14, 2017

4.5 jam sehari ke?

Hari ini nak cerita macamana senang sangat aku kumpul Bitcoin ini. Nampak macam senang. tetapi pada hakikatnya memang senang... hehehe...

Hari ni saja-saja tengok sejarah claim bitcoin melalui program faucet ni. Macamana aku boleh claim 0.0001BTC hampir setiap 4 hari. Daripada kajian sejarah aktiviti claim, adalah didapati aku claim daripada Bonus Bitcoin sebanyak 18 kali sehari. 18 kali sehari ye. Dan Bonus Bitcoin ini boleh claim setiap 15 minit.

Bermakna,
18 kali x 15 minit = 270 minit
270 minit = 4 jam 30 minit
Jadi.... aku online sehari lebih kurang 4 Jam 30 minit sehari!!!

Bukan aku online semata nak claim daripada program-program faucet bitcoin ini semata. Aku online macam manusia biasa yang lainnya. Online nak buat kerja, main FB, balas whatsapp dan lain-lain. Cuma lebihnya sekarang ni, bila ada kesempatan je. Buka macbook dan claim dari program-program faucet ni dan tutup balik.

Browser sekarang kan boleh guna tab... jadi 2-3 tab program faucet ni biar jelah. Sebab nak tengok berapa lama lagi boleh claim. Sambil-sambil main FB tu, jeling tab dan singgah untuk claim. Tak sampai seminit pon

Tab pada browser
Mudah? Amat mudah!... lama-lama dah jadi tabiat. Tabiat yang membawa keuntungan. Alah bisa, tegal biasa kata pepatah.

Ahad, Ogos 13, 2017

trend menaik oooo

Ni saja nak tunjuk nilai bitcoin yang meningkat setiap 4 hari... ini betul-betul bukan cobaan...

bitcoin menaik
Memang menyesal bila tunggu lama-lama...

Khamis, Ogos 10, 2017

Teknik Kumpul Bitcoin Percuma

Setelah berkecimpung dalam dunia pengumpulan matawang bitcoin. Ini ada satu rahsia bagaimana aku dapat kumpulkan bitcoin dengan percuma dan banyak. Nak kata masa singkat tu takdelah... tapi setelah hampir sebulan mencari, banyak jugalah matawang elektronik ni aku kumpul.

Untuk bitcoin, ada 3 program yang benar-benar aku guna. Dan ini telah terbukti berkesan. Program-programnya adalah:
  1. Bonus Bitcoin - http://bonusbitcoin.co/?ref=FFCBDAD6883D (setiap 15 minit)
  2. Moon Bitcoin - http://moonbit.co.in/?ref=12c01d083da9 (setiap 5 minit)
  3. BitFun - http://bitfun.co/?ref=B41A4026C29C (setiap 3 minit)
Setiap program ini dinamakan program paip (faucet) ... setiap waktu, kita boleh claim dan kita akan dapat beberapa mata satoshi. Setakat ini setiap 15 minit aku dapat kumpul lebih kurang 50 mata satoshi. Rasa sikit? itu yang paling MINIMA... InShaAllah.

Aku paling suka program no 2 Moon Bitcoin - http://moonbit.co.in/?ref=12c01d083da9 . Kenapa? MoonBit ni setiap hari kita claim akan dapat bonus 1% (max 100%), setiap referal 1% dan ada bonus misteri.

Bonus-bonus MoonBit
Kalau lihat gambar kat atas... dalam 15 minit aku dapat 65 mata satoshi dan campur-campur dari 2 lagi program. Dapatlah aku lebih kurang 100 mata satoshi ni. Dan seperti yang aku bagitahu sebelum ni. Dari dulu lagi aku duduk depan macbook hampir 2 jam setiap malam. Dalam sambil menulis blog ni dah 2 kali aku claim. Dan tadi sambil-sambil main FB pon aku dapat claim. Bukanlah aku duduk bodoh je. Kalau aku join bitcoin ni pon, aku tetap duduk depan macbook buat benda lain.

Apa yang bagusnya program-program ni? Ada banyak lagi program faucet bitcoin ni, tapi aku pilih 3 ni. Sebab, ketiga-tiga program akan bayar ke akaun CoinPot... jadi lebih cepatkan pengumpulan mata satoshi dan pengeluaran ke dompet bitcoin. Kalau program lain, pembayaran akan di buat oleh 3 program berbeza. Ini semua di dalam satu website iaitu CoinPot.

Semua pembayaran dalam CoinPot
Untuk membuat pengeluaran ke dompet Bitcoin. Kita kena kumpul sebanyak 10,000 mata satoshi. Kalau ikut perkiraan aku, setiap sejam aku boleh kumpul 500 mata satoshi. Dan target aku 1,000 mata satoshi setiap hari. Alhamdulillah setakat hari ini, aku dapat malah lebih.

OK! cukup untuk hari ini. Nanti aku kongsikan lagi satu tips untuk cepatkan lagi pengumpulan wang bitcoin lagi.

Rabu, Ogos 09, 2017

Dah nak balik

Akhirnya, perantauan kami ke bumi Austria sudah menghampiri penghujung. Setelah 6 tahun merantau di bumi orang, InShaAllah akan pulang juga kami sekeluarga ke bumi Malaysia.

Macamana? Gembira?... Sangat...

Bagaimanapun, dalam masa enam tahun di bumi Eropah ini. Banyak pengalaman suka dan duka. Bukan sahaja pengalaman, rumah pun penuh dengan pelbagai barang. Bila pack baru nampak, ada tak kurang dari empat set periuk ada. Ntah bila nak guna, Wallahualam. Tu tak kira lagi barang-barang yang penuh di stor. Banyak-banyak pun, hampir semua beli dengan nilai mampu milik atau nilai yang menyesal kalau tak beli.

Kawan-kawan dan adik beradik... sila bersedia ye...

Kotak-kotak
3 hari gak packer amik masa mengemas rumah. Nak kemas rumah yang ada 4 bilik, 2 stor, 2 ruang tamu, taman, 1 ruang kasut... Yang aku kagum, memang pantas dorang buat kerja. Kalau tak berhati-hati... habis semua sampah di kotakkannya. Yang aku pasti semua habuk-habuk Vienna ni dah masuk kotak.

Semalam, nasib baik nampak dorang tengah menyimpan kasut. Kalau tak habis semua kasut-kasut di simpannya (memang dah simpan pon). Terpaksa minta buka balik dan amik simpan kasut masing-masing. Itu pun 2 dompet dan kunci kereta habis di simpannya. Alamat amik kat Malaysia lah nanti. Tapi IC anak-anak kema buat report. Kalau tak, tak boleh keluar lak dari Eropah ni. Kunci kereta lak, kunci pendua. Boleh aku tak ingat langsung nak amik simpan. Petang ni bila ada orang mesej nak tengok kereta esok, baru teringat pasal kunci pendua.

Akhirnya kontena sampai


Angkut

Hampir selesai

Bilik basement
Kesian gak tengok 6 orang packer ni. Penat ooo... aku yang tolong kadang-kadang ni pon nak give-up. Nasib baik cuaca hari ini elok. Tak berapa panas, tak berapa sejuk... syok-syok gitu cuacanya.


Siap susun semua dalam kontena

Habis
Alhamdulillah... selesai... lepas ni nak kena kemas rumah, cat balik rumah.... sebelum pulangkan kembali kepada tuan rumah.

Lepas ni dah boleh mula balik selesaikan kerja-kerja DQ.

Check e-Wallet

Sebab ada member tanya pasal BitCoin. Tadi saja lah check baki wallet. Lebih 10 hari gak lah tak check balance (takde tambah apa pon). Dan ini wallet dari BitCoin Malaysia aku. Maksudnya, nilai BitCoin ni boleh di tambah dan di pindahkan ke akaun Maybank.

Nak buka wallet ni, sila klik -> LUNO atau https://www.luno.com/invite/HUY54

Terkejut gak, tengok nilai Bitcoin makin naik... minggu lepas ada RM300 je... minggu ni dah jadi RM400...dekat 20% naik tu...

Nilai BitCoin selepas 10 hari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...