BonusCoin Banner

Jumaat, April 20, 2018

April Sudah

Adoi.... sekejap je dah April. Semalam, anak-anak dah mula cerita mengenai peperiksaan pertengahan tahun yang akan bermula bulan mei depan. Cepat sungguh masa berlalu.

Projek tumpuan bulan ni, RC Studio... Sudah tiba masanya untuk RC Studio bergerak selangkah lagi selepas melihat perkembangan RC Studio hampir 4 bulan. 


Jumaat, Mac 16, 2018

Projek Sebulan RM500

 
Pengenalan buat kawan-kawan semua... 

Buat masa ini, blog is150.net ada membuat satu projek "pendapatan pasif". Projek ini bermula Januari 2018 dengan matlamat menyimpan RM500 sebulan dalam bentuk saham di pasaran BSKL.

Widget di atas merupakan aktiviti is150.net dalam menjayakan projek 500 sebulan ini. Di harap, projek ini akan berterusan selama setahun sebelum di nilai kembali sama ada ianya menguntungkan atau tidak.

Penilaian dan perkongsian akan di buat, dari masa ke semasa.

Khamis, Januari 04, 2018

mesti untung

kenapa perlu melabur? Boleh untung ke main saham ni? Susah ke? Antara persoalan yang selalu kita dengar. Itu belum lagi kata-kata negatif yang kawan-kawan lemparkan.

Secara logiknya, tiada syarikat di buka untuk rugi. Dengan pelaburan yang di keluarkan dan pendapatan yang dijana. Biasanya sesebuah syarikat akan terus beroperasi dan akan terus berusaha untuk menambah keuntungan.

Dengan berbekalkan idea itu, aku terus membuat keputusan untuk menyimpan simpanan aku melalui pemilikan ekuiti atau pemilikan saham ini.

Majoriti syarikat akan terus bertambah baik.
Alhamdulillah, setakat ini tiada kerugian lagi. Cuma jangan mengharap hari ini labur, esok boleh letak downpayment rumah.

Selasa, Januari 02, 2018

Pemilikan ekuiti

Kita perlu belajar dan memiliku ekuiti. Kita mulakan dengan apa yang ada... bersambung

sedikit daripada kaunter Shariah

Selasa, November 28, 2017

Pelamin Anggan Ku Musnah

Dua tiga hari kebelakangan yang sungguh mncabar. Selesai satu aktiviti, datang lagi aktiviti yang lain. Tak cukup nafas pula rasanya. Apa yang paling sedih 2-3 hari ni. Aktiviti kripto terbantut... permainan-permainan online yang aku main pon terganggu.


Yang paling sangat-sangat terkilan, bila buka website MoonDoge, MoonBit dan MoonLite. Tengok claim terakhir lebih 24 jam. 34 jam tu. Kalau 25 atau 26 jam, ada harapan tarikh belum bertukar. Ini bermakna loyalti bonus di reset kembali ke '0'... Rasa nak nangis pun ada ni. Apa taknya, loyalty bonus MoonDoge aku dah 100% kot... Di kala nilai dogecoin meningkat 2 kali ganda dalam tempoh 100 hari yang lalu... Jadi pegangan Dogecoin aku makin meningkat nilai dia.

Mati-mati aku ingat, dah claim sebelum tidur semalam. Maklumlah selalunya setiap pagi dan malam akan buka sekali. Kali ni memang hectic aktiviti harian. Kerja-kerja DramaQueens dan ANSARA pun banyak tertangguh ni. Cerita-cerita TV yang ikut setiap minggu pun banyak terlepas. Sempat kot nak cover semua dalam masa terdekat ni.

Doakan yang baik-baik... InShaAllah

Ahad, November 19, 2017

Jom Melombong

Bila bersembang pasal matawang kripto ni. Tak lari dari pertanyaan mining atau melombong. Secara konsepnya, matawang kripto ni wujud dengan adanya perisian yang menggali cakera keras komputer kita. Lebih kurang macam gali atau lombong emas. Cuma semua di buat secara maya.

Aku juga tak lepas daripada aktiviti melombong ni. Cuma buat masa ni belum mengeluarkan duit beratus-ratus untuk beli peralatan melombong je. Buat masa ini semua aktiviti melombong aku adalah dari perkongsian alam maya. Salah satu yang aku selalu kongsi ialah lombong melalui Faucet Cloud Mining. Dan lagi satu yang tak pernah mengecewakan ialah melalui coinpot sendiri.


Sekali-sekala aku buka blog aku dan biar je dia guna kapasiti komputer. Kalau nak buat kerja yang berat sikit, aku pause la dulu.

Rabu, Oktober 18, 2017

Istiqamah

Istiqmah mengumpul Litecoin... Sekarang masih dalam lingkungan USD200 per 1 litecoin. Aku percayalitecoin juga boleh cecah USD2,000 per 1 ltc pada masa akan datang ni...


Semua ni baru kumpul dari program Moon Litecoin.

Isnin, Oktober 02, 2017

Mula Mengejar

Alhamdulillah... selepas sebulan kembali ke tanahair. Urusan pindah sudah nampak reda. Walaupun baru seminggu kembali duduk di rumah, dan masih belum siap sepenuhnya. Kami redha dan gembira berada di rumah sendiri.

Minggu ini tinggal beberapa kerja-kerja kecil seperti membasuh rumah, pasang beberapa grill dan perbetulkan beberapa benda-benda kecil.

Urusan mengumpul matawang kripto ini pun telah mula seperti sebelum. Belum dapat rentak sempurna, daripada mati begitu sahaja.

Penambahan FCL Faucet.Cloud
Nasib baik ada https://faucet.cloud/ref/9489112473 ... nampak lah ada harapan lagi... strategi seterusnya... kumpul 1,000 Doge dan pindahkan ke dompet doge aku....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...