BonusCoin Banner

Selasa, Julai 27, 2004

Perihal Jin

  1. Jin berasal dari Jan (Bapak Jin) dan gelarannya Azazil. Dicipta dari api (biru), dan telah beramal puluh ribu tahun lamanya.
  2. Apabila Allah swt. memerintahkannya supaya tunduk menghormati Nabi Adam, mereka telah ingkar. Allah swt. melaknat dan perintah turun ke bumi. Jin terbahagi kepada dua iaitu Jin Islam dan Syaitan.
  3. Jin Islam pula terbahagi kepada dua iaitu Jin Islam(Soleh) dan Jin Tidak Islam (Tidak Soleh). Syaitan yang turun kesemuanya jahat (tidak> Islam).
  4. Makanannya dari Api (Asap). Itu sebab orang-orang Melayu dilarang mengunakan kemenyan kerana Jin paling suka dengan asap yang busuk. Tetapi orang-orang melayu ini degil, suka sangat dengan asap kemenyan. Beliau menambah, orang-orang yang suka hisap rokok itu, adik-beradik jin lah tuu (sambil berseloroh).
  5. Tempat tinggal Jin seperti di awan, sungai, hutan, lombong, laut, tempat-tempat tinggi (KLCC), tandas dan kubur.
  6. Beliau menasihat apabila ingin buang air di perjalanan (contohnya jalanraya), perlu baca " Sala Mun, 'Ala Sulaiman, Fil 'alamin." Mengikut sirahnya jin sangat takut dengan Nabi Sulaiman. Orang-orang Melayu suka sangat membaca ucapan, "Ampun Datuk, Anak cucu tumpang lalu" Masa bila pulak jin dapat pangkat datuk. Dan masa bila pula, kita jadi cucu cicit jin> !!!!
  7. Jin tidak mengetahui akan alam ghaib, itu sebab jika ada dukun atau bomoh yang tahu menilik-nilik nasib, pembohong...." Sirahnya apabila Nabi Sulaiman, memerintahkan jin untuk membina istananya, sehingga Nabi Sulaiman meninggal pun jin tidak perasan/tahu. Semasa itu Nabi Sulaiman duduk di kerusinya dengan tongkat kayu. Dan jin tekun membuat kerja di hadapan-nya. Sehingga anai-anai memakan tongkatnya dan tongkat tersebut reput dan jatuh serta Nabi Sulaiman pun jatuh, maka barulah tahu oleh jin bahawa Nabi Sulaiman telah mangkat.
  8. Manusia juga dilarang membuang air di lombong-lombong yang airnya tenang, terutama di waktu tengah malam. Jin suka mandi di situ, waktu itu. Di larang juga buang air di lubang-lubang (tanah).
  9. rumah-rumah yang lama tidak berpenghuni atau rumah yang baru siap belum duduk lagi, jin suka tinggal di situ. Sebelum duduk rumah baru, digalakkan membaca surah Al-Baqarah, sehingga habis. Jin lari selama 3 hari. Tidak perlu tepung tawar bagai.... orang melayu suka sangat menepung tawar !!!
  10. Jika budak menangis tengah-tengah malam, azankan 7 ~ 10 kali, jika tidak bacakan ayat Kursi dengan cara 9 kali henti (tekniknya) sebab beliau pernah jumpa orang yang di rasuk.

Isnin, Julai 19, 2004

Aktiviti e-Gold part 1

hmm... nie saja aku nak share aktiviti e-gold aku...
 
ada banyak aktiviti... tapi ini yg kerap dan yg aku dah dapat pulangannya....
 


dlm sebulan adalah dlm USD 0.10.... gambar bawah buktinya... tapi kena istiqamah lah...
 
nak dapat USD 0.10 tue dekat sebulan aku klik iklan diaorang... bila dah confirm... senang sket nak buat iklan kat member... bulan kedua aku dpt 2 org referel (tajaan) tue yg tak sampai sebulan dpt USD 0.12 kemudian cari lagi referel.... sekarang tak sampai 20 hari dah dapat USD 0.13... tapi kena istiqamah ler beb....
 

kelau nak join boleh klik http://www.adsondemand.net/index3.php?ref=is150

satu hari aku luangkan dlm 10 minit utk benda-benda nie... aku buat waktu rehat atau waktu balik kerja...

Rabu, Julai 14, 2004

Rabu, Julai 07, 2004

HYIP egold aku... part 2

HYIP = High Yield Investment Program
start program = 31 mei 2004

maklumat lanjut
HYIPMonitor
TheBestHYIP

yang kat bawah nie aku dah joint....
http://www.weeklyinterest.com/?refcode=1153
Earn 6.5% interest weekly

minimum deposit USD 0.50

dep : USD 0.70 (310504)


http://www.usergate.net/?ref=is150
The best internet investment
Earn a 3% daily profit!
minimum investment USD 1.00

dep : USD 1.00 (070604)
baru dpt : USD 0.21 (170604)


http://www.completeprofits.com/?refcode=1225
Earn 1.274% interest daily
minimum deposit USD 0.001

dep : USD 0.285 (030704)


tp://www.ofscorps.biz/?ref=is150

Earn 1-1.7% daily - direct to E-gold
minimum USD 1
Referal 7%

dep : USD 1.50 (070704)


http://www.hourlyfxgold.biz/?r=is150

Earn 0.05% - 0.1% hourly
minimum US 1
Referal 5%

dep : USD 1.60 (070704)


setakat nie aku tak berani nak kata boleh untung.. daripada bebanyak diatas aku baru dapat USD 0.21... yg lain aku buat auto investment... target aku hujung tahun 2004 akaun e-gold aku USD 100++

Sabtu, Julai 03, 2004

Rasa malas nak update

hmm.... apa nak buat nie... rasa malas je nak online...

ntah ler... lelama ngan teknologi nie rasa cam malas jer.... tapi internet nie ler antara sumber rezeki aku... harap-harap boleh berjaya ngan internet... :)

ok... sambung main PS2.... nak abiskan semua party dalam game Dinasty Warrior 4... :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...