BonusCoin Banner

Isnin, Mei 28, 2007

Simpan

Satu artikel yang menarik di The Star, 27 May 07: Can you retire?... kenyataan terkini mengenai kewangan.... memang ramai di antara kita tidak sedar langsung mengenai perkara ini.

Artikel ini mengisahkan perbelanjaan atau bajet bagi dua zaman iaitu tahun awal 1981 dan 2007. Memang tidak di nafikan. Kerajaan umum harga gaji naik bulan Julai dan peniaga naikkan harga barang dari bulan Mei lagi. Jadi pada bulan Jun, kita masih menanggung kerugian yang akan di 'cover' dalam dua-tiga bulan selepas ini... Apa nak jadi dengan nilai duit yang ada kelak nih...

Ituler sebab aku kedekut... bior, simpan seringgit pun... janji simpan... bila fikir, fikir balik. Takut lak jadinya bila nak tinggalkan anak-anak bila dah dewasa esok. Apa ler yang dorang akan hadapi? Cukup ke apa yang aku dah simpan. Setakat RM60 sebulan untuk seorang. Tak cukup pun untuk makan seminggu... Insya-Allah jika ada rezeki... ada ler habuan untuk semua...

Cuma kalau boleh menyimpan lebih lagi...

Jumaat, Mei 25, 2007

Updated

hehehehehe... dah lama aku tak berkesempatan untuk online... dan bulan 5 ini menunjukkan, is150.net dah menjangkau 3 tahun... latest update:

  1. kami dah beli Digital camera (Olympus 760)
  2. aku dah bayo hosting (renew) untuk kali ke-3
  3. kami dah start jual cookies (chocolate chips ala Famous Amos)
  4. Spectra aku dalam workshop
  5. Aku sibuk dengan internal audit NIOSH
  6. Kami dah amik kunci rumah baru

Ntah... banyak lagi... cuma malas dah nak online sebab rumah berterabur... semangat nak pindah terlalu membara.... kepada yg rajin bertanya kemana hilangnya aku... TQVM

Isnin, Mei 07, 2007

WHY?

Saja... takde kerja... hahahahah

Jom pikior sesama...

    • Why do we press harder on a remote control when we know the batteries are
      getting dead?
    • Why do banks charge a fee on " insufficient funds" when they know there is not enough money?
    • Why does someone believe you when you say there are four billion stars, but check when you say the paint is wet?
    • Why doesn't glue stick to the bottle?
    • Why do they use sterilized needles for death by lethal injection?
    • Why doesn't Tarzan have a beard?
    • Why does Superman stop bullets with his chest, but ducks when you throw a revolver at him?
    • Why do Kamikaze pilots wear helmets?
    • Whose idea was it to put an "S" in the word "lisp"?
    • If people evolved from apes, why are there still apes?
    • Why is it that no matter what color bubble bath you use the bubbles are always white?
    • Is there ever a day that mattresses are not on sale?
    • Why do people constantly return to the refrigerator with hopes that something new to eat will have materialized?
    • Why do people keep running over a string a dozen times with their vacuum cleaner, then reach down, pick it up, examine it, then put it down to give the vacuum one more chance?
    • Why is it that no plastic bag will open from the end on your first try?
    • How do those dead bugs get into those enclosed light fixtures?
    • When we are in the supermarket and someone rams our ankle with a shopping cart then apologizes for doing so, why do we say, " It's all right?" Well, it isn't all right, so why don't we say, " That hurt, you stupid idiot?"
    • Why is it that whenever you attempt to catch something that's falling off the table you always manage to knock something else over?
    • In winter why do we try to keep the house as warm as it was in summer when we complained about the heat?
    • How come you never hear father-in-law jokes ?
    • The statistics on sanity are that one out of every four persons is suffering from some sort of mental illness. Think of your three best friends -- if they're okay, then it's you.

kerja yang banyak lah membuatkan aku jadi begini....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...