BonusCoin Banner

Rabu, Julai 25, 2007

Sibuk

Wokey... I'm off to next PLKN Camp in Merbok, Kedah. Kem Damai kalau tak silap. Memang jadual aku dah pack sampai lah bulan September. Minggu depan aku sorang-sorang kat Penang lak. Kali nie buat survey lak. Blog tah berapa lama boleh update nih.... rumah masih tak dapat keputusan TM untuk masukkan line phone... kalau tak sempat sikit aku update sikit-sikit dalam alam cyber nih...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Ismail Nuqman

Pica at Photobucket
Iman Nafeesa

The paradox of our time in history is that…

We have taller buildings, but shorter tempers
Wider freeways, but narrow view points
We spend more, but have less
We buy more, but enjoy less.
We have bigger houses and smaller families
More conveniences, but less time
We have more degrees, but less sense
More knowledge, but less judgment.
More experts, less solutions
More medicine, but less wellness.
We have multiplied our possessions, but reduced our values
We talk too much, love too seldom and hate too.
We've learned how to make a living, but not a life
We've added years to life, not life to years .

Just Think About It………

Khamis, Julai 05, 2007

psp umd

PSP UMD Collection at Photobucket
Collection PSP UMD is150 as 5th July 2007

Semalam, aku beli lagi PSP UMD dari lelong. Kali nie game Fifa World Cup 2006. Kali nie COD di Alamanda Putrajaya. Aku beli RM65 jer. Aku dah kena start jual UMD aku kat lelong... nak cover bajet sikit...

SO... nantikan lelongan psp umd is150.....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Rabu, Julai 04, 2007

Saja jer

Memandangkan rumah aku dah ada gate... kerja-kerja membuka gate dan menutup gate adalah kerja Nuqman. Dia cuma tak tau nak buka mangga jer lagi... kalau tak, lepas nie, confirm, aku tak yah turun kereta... hehehe

Nuqman buka gate at Photobucket
Semangat buka dan tutup gate

Seronok dapat tengok semua orang excited. Aku sekarang pon asyik nak balik awal jer...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Minggu nie, Cinemax tayang lagi movie-movie Star Trek. Malam isnin lalu, Star Trek I : The Motion Picture. Semalam lak, Star Trek II : The Wrath of Khan. Maknanya, untuk dua minggu nie, cinemax akan tayangkan semua movie-movie Star Trek....

gambar berikut membuktikan aku lari dari kerja hakiki aku... aku pegi Kilang Panasonic di Shah Alam bukak booth pameran NIOSH untuk sejam. Lepas abis lunch hour, makan di kantin dan balik opis... Jadi hari tue aku makan lunch free....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Banting NIOSH dan DOSH

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Kawasan pameran NIOSH

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Amik apa-apa yang patut

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

haaa... itu aje...

Selasa, Julai 03, 2007

Lupa

ish.... satu kelemahan aku yang sungguh aku tensen... susah nak ingat nama orang... Tak tau nak buat macam mana lagi. Dah ler kerja aku banyak berjumpa orang, bila kemana-mana, ada saja org yang tegur. Nak kata tak ingat nama, segan lak... itu pun sekarang nih aku buat selamber, tanya jer nama dia... harap dorang semua paham, dalam seminggu insya-Allah aku berjumpa 20 orang / muka baru... jadi paham-paham ajelah.... aku nih dari kecik hidup berpindah randah.

Dan sekarang nih, kerja dah start menambah-nambah dengan sengajanya... indeks prestasi keinginan untuk bekerja aku dah makin berkurang... jadi pepaham ajelah...

ok, itu aje... nak balik dah nie...

Ahad, Julai 01, 2007

Transformers

Jumaat lepas, kami sekeluarga ke Mines, tengok Movie Transformers. Memang best, antara cerita yang aku sanggup tengok wayang banyak kali... Kami dapat seat ketiga dari depan dan tayangan 9.30 malam. Cerita dia dalam 2 jam 30 minit sebab kami keluar panggung dalam 12 tgh malam. Nuqman terlalu seronok sampai tengok wayang sambil berdiri. Pica lak, tidur atas umi dia... Tiket dia RM10 sebab kategori 'blockbuster'.

Jalan cerita... BEST... korang tengok ler sendiri... Aku memang puas hati, sebab memang banyak robot...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...