BonusCoin Banner

Jumaat, Ogos 17, 2007

Langsir

Akhirnya siap gak langsir rumah.... dah ada rupa cam rumah sikit... itu pun kena gertak sikit baru nak siap. Langsir nie sepatutnya dah ada 3 minggu lalu. Tetapi alasan kedai senang jer, besi takde... sampailah aku ke kedai, bagitau, kalau esok pagi tak siap juga.... esok petang datang amik semua duit balik.... petang tue jugak bebudak nie datang dan pasang... boleh lak..

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Langsir bilik

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Langsir depan

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Kat ruang tamu

Rabu lepas Saupi jempu ke rumahnya di Bukit Mahkota. Ada jamuan birthday anak nya sedikit. Kami singgah kejap je sebab dah janji dengan kontraktor dapur kat rumah. rugi lak tak leh stay lelama, makanan agak sedap... hehehe

B'day Anak Saupi at Photobucket
Rumah Sopi

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Rumah Sopi

Hari Khamis pagi aku amik half day - pagi. Amik Mak di LCCT bersama-sama Pica n Nuqman. Awal kami sampai. Sebab dah tak tau nak buat apa kat rumah. Ingat nak breakfast kat Mc D. Tapi terlalu ramai orang.

LCCT at Photobucket
Pica di LCCT

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Di LCCT

hmm... Isnin umi balik... yeaaaa...

Selasa, Ogos 14, 2007

Updet

Pagi nie dah ok sikit komp n hanpon aku... jadi boleh ler upload sikit gambo...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Kami di MFM

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
MFM Lobster Platter

MFM Lobster at Photobucket

Petang 7 Ogos 2007 dalam kul 4, kami sekeluarga ke KLIA. Umi bertolak ke Charleston, US. Umi dijangka balik dalam 20hb Ogos pagi... Malam tue kami 3 beranak makan di Restoren Hj Tapah.... dan untuk hari-hari yang mendatang...

Nuqman spec hitam at Photobucket
Nuqman bergaya

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Pica makan

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Nuqman minum lychee

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Pica makan telo 3 suku masak

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Alhamdulillah

Semalam balik dari Rawang, singgah office jap. Petang semalam ada AGM KKSI, jadi ada lebihan makanan (sate n mee goreng) yang di simpan untuk aku.

anak di rumah at Photobucket
Nuqman n Pica makan di rumah

hehehehe.... itu aje. Gambar bawah ialah UMD Train Mobile Simulator yang aku beli dari Ita pada 25hb Julai lalu....

Mobile Train Simulator at Photobucket

Mobile Train Simulator UMD at Photobucket

Isnin, Ogos 13, 2007

Tense

Hari nie, dengan semagat berkobar-kobar... aku nak update blog... tapi hanpon n komputer lak buat hal. Komputer aku tak dpt detect SE aku. Dah ler aku hari nie escape dari mengajar cum coordinator consultation NCSB-SEH. Memang aku malas sebabnya, elaun consultation yang lepas tak dapat lagi... projek dah abis 3 bulan. Cerita takde lagi... Alasan kukuh aku ialah, aku ada meeting dgn PLKN (tetiba cancel lak pagi nih) dan petang kena buat NIOSH Membership audit untuk Perodua di Rawang.

Banyak gambar aku nak share nih... maklumlah, banyak aktiviti bila duduk tiga beranak jer. Sebelum Umi fly ke US, kami sempat makan di Manhattan Fish Market (MFM) di Alamanda - Thanks to Rina. Sempat kami merasa Lobster... tapi tak leh tanding ngan Lobster Victoria Station, lagi pun harga di VS 3 kali ganda dari MFM.

Semalam ke IKEA dengan Mak n Abah. Dorang singgah sebab IKEA ada sale. Niat di hati nak beli Katil Pica, tapi dah OverSold lak. Kena tunggu September, new stock and new design... kata salesgirl tue lah... dan semalam gak sempat rekee almari bilik aku... bajet-bajet ada lah dalam RM2k lagi yang aku perlukan... harap-harap dapat naik gaji cepat... Gov dah merasa revision gaji nih, yang kami Management asyik kata akan datang jer...

Sabtu lepas kami tiga beranak sempat kemas bawah... officially rumah kami dah ada ruang tamu dan ruang makan (partial) hehehe. dan semalam gak, kami tiga beranak tidur kat ruang tamu... hopefully by 16th nie, sempat settle semua... dan by 20th, aku dah boleh amik katil bilik lak....

one last thing... this month aku takde outstation jauh... jadi ruang is150.lelong.com.my aku di buka... hehehe

Isnin, Ogos 06, 2007

Rehet sikit

Alhamdulillah, Akhirnya kehidupan aku beransur ke normal... Setelah beberapa minggu penat dengan kerja dan rumah... Last 2 week aku ke Kedah, Audit OSH elemen latihan kem PLKN. Menarik dan banyak perkara yang kami dapat belajar dan tahu. Banyak perkara tersirat dan tersurat...

Dan minggu lepas kami sekeluarga tidur kat Hostel opis... sebab rumah kami tak abis renovate lagi... masih berhabuk dan berselerak... semalam balik dari Pusing, Perak baru masukkan kaki ke rumah... Kami berkemas sampailah tengah malam... mengakibatkan aku amik 1/2 day sat lagi... hehehehe

SP Inn at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Breakfast in bed....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Kerja menimbun...

Balik dari Audit PLKN, aku sambung CSS di Pulau Pinang sorang-sorang. Hujung minggu tue aku lepak rumah mertua di Pokok Sena. Umi ke KK, Sabah... jadi Nuqman dan Pica melepak di kampung. Best, 2 hari yang penuh dengan buah-buahan... Untuk beberapa tahun dalam hidup aku.... akhirnya aku puas makan durian.... Ntah berapa puluh biji aku dah bedal... Wallahuallam...

Seronok dapat lepak kampung ngan anak-anak... rileks sekejap dengan hiruk pikuk kerja... walaupun dengan report yang menimbun dalam kepala... yang penting aku boleh rehatkan badan sikit...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Ijat main PSP

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Pica, Aisyah dan Nuqman

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Nuqman n Aisyah (sepupu Nuqman)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Pica cuba sakat abg nak bergambar

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Aisyah, Pica n Nuqman

Alhamdulillah.... boleh susun atur balik hidup aku kot...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...