BonusCoin Banner

Jumaat, September 21, 2007

Check the Expiry Date on your Cooking Gas Cylinder

Ramai kat luar sana yang tak tahu. Selinder gas yang dah expired tidak selamat diguna dan boleh menyebabkan accident. So hati-hati bila menerima selinder gas dari penjual gas.
Di sini caranya bagaimana memeriksa selinder gas LPG :

Di salah satu sisi selinder gas expiry date akan dikodkan secara alpha-numerical seperti berikut;

A , B , C atau D diikuti dua digit, contohnya D06.

Huruf bermaksud suku ke berapa dalam satu tahun -

  • A utk March ( Suku pertama ),
  • B utk June (Suku kedua ),
  • C utk Sept ( Suku ketiga ), &
  • D utk December ( Suku keempat ).

2 digit itu pula menunjukkan sehingga tahun berapa selinder itu selamat digunakan Jadi D06 bermaksud selamat digunakan sehingga December 2006. Share this message dengan rakan-rakan anda. Ia mungkin dapat menimbulkan kesedaran dan menyelamatkan nyawa.

Rabu, September 19, 2007

Sebulan

Diam tak diam, dah sebulan aku tak update... malah dah sebulan gak aku tak menjenguk-jenguk dunia fana maya. Nak kata sibuk???? sibuk ler sikit... tapi kali nie tak buat-buat sibuk... memang sibuk giler... malah sekarang pon sibuk tapi sebab rasa tanggungjawab kepada alam maya... aku gagahkan juga menge'surf'....

Hari nie sepatutnya aku di NIOSH Johor Bahru... ada Surveillance Audit oleh Moody International... tapi disebabkan aku tinggal sorang kat opis, aku lupa book flight balik... aku cuma ada flight pergi jer... so cancell lah satu claim bulan nih...

Isnin dan Selasa lepas (17 dan 18 sept 2007), aku join kursus "CORPORATE GOVERNANCE" oleh MEF. Memang aku minta masuk kursus nih, saja tambah pengetahuan dalam kod etika di tempat kerja... Penceramah adalah Mr. Siddha, seorang lawyer dan juga consultant. Banyak cerita menarik dan ilmu yg sempat aku kaut... Alhamdulillah...

Hari nie, dah masuk hari ke-7 puasa... dan aku masih tak sempat-sempat nak merasa nikmat puasa... baru 1 malam dapat terawikh... insya-Allah malam nie boleh buat terawikh... dan hari nie gak aku start jual sikit barang di lelong is150. nak collect duit beli data card. Susah takde internet kat rumah... jadi bodoh dan malas... oklah, nak sambung kerja balik...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...