BonusCoin Banner

Rabu, Mei 28, 2008

Anak di Opis

Lama betul tak update blog nih... naik seram lak rasanya... Umi kerja kat KL... Malam Isnin, main badminton kat KL dengan geng Ansara Terendak. Sakit lagi tangan nih sebab dah lama tak main badminton... malah dah lama tak bersukan pon... hmmm...

Photobucket

extdk.net moderator meeting
Meeting Moderator - extdk.net

Nasib baik Umi ada workshop kat Quality Hotel, KL... boleh tumpang tidur bilik dia... dan pagi selasa tue, Nuqman dan Pica tak mau pergi nurseri... Dalang dia Pica... menangis macam apa ntah... terpaksa bawak ke opis..

Anak di pejabat - Photobucket
antara aktiviti Nuqman n Pica

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Tidooo

Photobucket
Nuqman lukis Optimus Prime

Photobucket
Optimus Prime dan rakan-rakan

Seronok dan penat... nasib baik esok cuti... lepak KL, hehehehe

Rabu, Mei 07, 2008

Blog Bandar Seri Putra

Bandar Seri PutraBlog Bandar Seri Putra -> http://bandarseriputra.blogspot.com/ , info di terima daripada komuniti D'Sentral ( desentral@googlegroups.com ). Banyak info-info berkaitan perkembangan Bandar Seri Putra....

hmm.... kan dah update banyak...

Harga Minyak Lagi

Dapat daripada emel seorang kawan... kebenaran???? Wallahuallam...
Kajian terbaru yang dibuat oleh AIRINC, Associates For International Research Inc. yang berpengkalan di Amerika antara Mac 17 hingga April 1, 2008 telah menunjukkan bahawa Malaysia adalah antara negara pengeluar minyak yang mempunyai harga minyak petrol domestik yang amat tinggi. Berdasarkan harga RM1.92 seliter dan 1 gelen bersamaan 4 liter, maka harga minyak petrol negara ialah USD2.40 segelen. Ini meletakkan negara kita di nombor melebihi 35 antara negara-negara yang paling murah harga minyak petrol domestic. Berikut adalah perbandingan harga-harga minyak petrol negara lain untuk perbandingan berdasarkan USD segelen:

1. Venezuela 12 cents
2. Iran 40 cents
3. Saudi Arabia 45 cents
4. Libya 50 cents
5. Swaziland 54 cents
6. Qatar 73 cents
7. Bahrain 81 cents
8. Egypt 89 cents
9. Kuwait 90 cents
10. Seychelles 98 cents
38. Malaysia $2.40
45. United States $3.45

Perhatikan betapa murahnya harga minyak di negara-negara pengeluar minyak lain seperti Venezuela, Iran, Arab Saudi dan Libya. Malah di negara yang bukan pengeluar minyak seperti Swaziland dan Seychelles pun harganya amat murah.
Persoalannya kenapa harga minyak negara kita sangat mahal sedangkan kita adalah negara pengekspot minyak dunia. Mudah…..kerana kita mempunyai pemimpin yang tidak cekap dan hanya mementingkan diri mereka dan puak mereka sahaja.

sumber :
http://anakbapa.blogspot.com/2008/05/betapa-mahal-harga-minyak-petrol-negara.htm

Malas

hmm... berapa banyaklah topik mals nie aku dah buat.... cuma sebenarnya kurang berkelapangan untuk update blog aku nih... al-maklumlah... kerja datang menimpa-nimpa... aku dah di transfer oleh pengurusan NIOSH ke anak syarikat... di NIOSH Certification Sdn Bhd pada 16hb Mac 2008 lalu... tue yg kelam kabut belajar... lepas nih ntah apa lagi yg nak berlaku... esok aku akan audit Convex KLCC... dan minggu depan aku akan ke Lahad Datu, Sabah... minggu lepas aku join audit PLKN di Cherating, Pahang.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...