BonusCoin Banner

Selasa, Januari 03, 2012

Doa Kekal Hidayah

Robbana la tu ziq qulu bana bak da iz hadai tana wahab lana mil ladunka rahmah innaka antal wahhab
Ya Allah, ya Tuhan kami, janganlah kiranya Engkau pesongkan iman kami sesudah Engkau kurniakan kepada kami petunjuk. Anugerahilah kami rahmat kerana sesungguhnya Engkau Maha Pengurnia.
Banyak yang perlu di jaga apa bila berada di tempat orang. Terutama di kawasan yang kurang mesra muslim. Banyak juga dugaan-dugaan terumatamnya buat kami yang sedang membesarkan anak-anak. Banyak pertanyaan-pertanyaan yang kadang kala mencabar buat seorang ibu/bapa.

Bila tiba musim perayaan seperti sekarang ini... dengan sambutan Holloween, Thanksgiving, Christmas dan banyak lagilah perayaan-perayaan agama lain. Tak lupa juga dengan pendakwah-pendakwah yang datang dari rumah ke rumah dengan membawa pelbagai media. TV juga banyak memainkan peranan, banyak siaran-siaran TV khas buat agama mereka. Bagaimanapun TV mengenai Islam tidak kurang juga hebatnya.

Buat masa ini terdapat tiga (3) siaran Islam yang dapat iaitu Islam TV (UK), Islam EU & Africa dan Iqraa. Tak kurang juga dengan beberapa siaran Al-Jazeera. Dapat jugalah sekali-sekala mengingatkan anak-anak dan diri sendiri, insya-Allah.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...