BonusCoin Banner

Sabtu, Februari 11, 2012

Next Collection : Lightsaber

Sepanjang beberapa bulan aku berada di Austria ni, aku dah mula balik kepada hobi mengumpul model-model Star Trek. Banyak jugak lah aku belanja untuk beberapa kapal Star Trek. Bermula dengan €150 dari ebay.at dengan bebelas kapal Star Trek. Dan beberapa lagi... (Album Star Trek di Facebook). Kalau masuk pejabat aku dulu rasanya dah boleh jadi museum kapal angkasa.

Nuqman dengan 15 kapal angkasa
Salah satu impian aku adalah nak buat satu bilik yang penuh dengan koleksi-koleksi Star Trek aku. Rasanay beribu benda aku boleh pamerkan. Cuma beberapa koleksi selepas kahwin dan ada anak terpaksa diganti. Ada dua buah jam meja dah patah, beberapa koleksi Model dari Furuta dan Micro Machine dah hilang. Banyak kerja nak kena buat nih. Agak-agak berapa modal yang diperlukan nak buat mini museum ni?

Lepas baca Geekologie (konfirm yang aku ni Geek), macam nak tambah koleksi replika Star Wars Lightsaber pulak. Sebelum ni dah pernah beli beberapa lightsaber, cuma beli untuk anak-anak main. Jadi semua dah jadi bahan sejarah...

www.geekologie.com
Berapa kos yang berani nak keluar ni? Kena collect banyak-banyak dari internetlah kalau macam ni. Setakat ini bolehlah beli sebiji replika gred C sebulan. Nak kena cukup kutipan bulanan untuk 2 replika gred A++ baru boleh mula kumpul kot. Insya-Allah...

hmmmm.... ada dua lagi delay posting yang nak buat : Perasmian Masjid As-Salam dan Open Day kelas 1AL.

4 ulasan:

Bunga Rampai berkata...

Menariknya hobi! Kalau mini museum dah siap, tunjukkan di sini ... saya tumpang tengok dan tumpang gembira! Salam :)

Bunga Rampai berkata...

Eh lupa... apa khabar Pica? Pasti dah besarkan? Salam :)

Iskandar Syahril Ibrahim Sukri berkata...

BR, Insya-Allah... rasa macam nak bukak museum online dulu. Letak semua benda yang ada.
Pica dah 8 tahun. Alhamdulillah, sihat semua.

Liza @ Adzriel AB berkata...

hobi boleh buat duit ni Is.. hebat nuqman.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...