BonusCoin Banner

Khamis, Julai 26, 2012

Buat duit dengan main game

Main game pun boleh buat duit. Dalam zaman Facebook, semua orang main game. Tak payah nak klepet bagi tau tak pernah main game dalam komputer. Game-game FB macam Farmville, Mafia wars, Cafe World DSB. Mesti pernah cuba. Tak kiralah siapapun kita, tak kira pangkat apa, tak kira umur berapa. Ada sahaja game yang pernah dicuba dan yang nasib kurang baik, buat sampai ketagih.

Dalam seminggu yang lalu aku cuba main game Anno 1777. Permainan virtual yang berkisarkan tahun 1777, kita mula dengan menjadi hamba dan boleh memilih untuk menjadi Pemimpin, Peniaga atau Jeneral Tentera. Setiap satunya boleh membawa keuntungan.

ANNO 1777 is150
Memandangkan baru seminggu sahaja main belumlah nampak hasil yang boleh di kongsikan. Insya-Allah, dengan pengalaman bermain dalam seminggu ini, bolehlah nampak perkembangannya.

Memandangkan aku akses internet dari Austria, masa register terus dapat kerakyatan dan penempatan di Austria. Mula main dengan kesihatan 50% dan terus pergi cari kerja. Gaji kerja bergantung kepada negara. Di Austria dalam 2.10ATS sejam. Bila pilih automatik kita bekerja untuk 8 jam. Masa ini memang tak boleh buat benda-benda lain. Jadi, 2.10ATS x 8 jam x 20% produktiviti dapatlah dalam 3.4ATS. Kemudian lengkapkan maklumat diri dapatlah extra 8ATS. Produktiviti dan tahap kesihatan bergantung kepada permainan kita. Setiap hari bekerja produktiviti akan meningkat, dan bila bekerja 5 hari berturut, Negara memberi bonus. Bergantung kepada kemampuan kewangan negara.

Kemudian, aku boleh pergi melawan pemain-pemain yang lain untuk dijadikan hamba. Hamba-hamba ini boleh di jual di pasaran untuk mendapatkan Emas (Gold) dan di simpan. Setiap bonus duit yang diterima oleh hamba di bawah, kita akan mendapat peratus juga. Cuma yang tak best, kerajaan Austria tidak memberi bonus kepada kita setiap hamba yang dapat kita tawan. Berbanding negara Romania, setiap hamba yang di tawan, kita akan dapat bonus. Mungkin aku boleh berhijrah ke Romania selepas ini.

Setakat ini tips yang penting untuk main game ni ialah:
  1. Mula bekerja sebelum masuk tidur. Sebab tak boleh buat apa-apa dalam tempoh 8 jam. Jadi sepanjang hari kita di depan komputer boleh guna untuk berlawan.
  2. Sewa rumah, beli makanan yang mempunyai semaksimum bintang. Ini boleh meningkatkan tahap kesihatan yang maksimum.
  3. Kutip bonus harian selepas makan dan minum. Jadi akan dapat bonus maksimum.
Buat masa ini kumpul duit (ATS) banyak-banyak. Dari ATS boleh tukar ke Emas (Gold) dan seterusnya ke Euro.

Sekarang ni, aku stop dulu main game di Facebook, ganti main di ANNO 1777 pula. Boleh kumpul 20-30 ATS lah juga sehari.

Selamat bermain.... Jom jadi ahli ANNO 1777

2 ulasan:

Liza @ Adzriel AB berkata...

tu dia.. jadi pemimpin dunia kaya raya.

Iskandar Syahril Ibrahim Sukri berkata...

Itulah targetnya, setiap awal bulan kita boleh calonkan diri jadi govenor negara...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...