BonusCoin Banner

Selasa, Julai 31, 2012

Ini baru panas

Alhamdulillah, minggu pertama ramadhan di Vienna cuaca mendung dan sejuk. Mudah anak-anak nak berpuasa. Mulanya risau gak, macamana anak-anak nak berpuasa selama 17-18 jam. Syukur, Allah itu maha kaya. Di permudahkan umat islam mula berpuasa dengan cuaca dan suhu yang selesa.

Selepas seminggu, dapatlah kami di sini merasa kembali kehangatan musim panas kembali.


Suhu luar
Ahad lepas, seharian kami sekeluarga di luar rumah. Bermula dengan berjalan-jalan di Flohmarkt Geweberpark. Kemudian terus ke rumah baru di Portheimgasse. Sempat jugalah susun almari di cellar. Sebelum balik, sempat trim pokok-pokok di belakang rumah. Dalam perjalanan balik lalu donau tengok orang main bot dan kapal layar. Kemudia kami sekeluarga singgah ke Romaplatz. Jarak dari rumah dalam 800 meter je. Sejak mula musim panas har teringin nak berehat-rehat tepi sungai.

Trim pokok
Dalam cuaca panas-panas ni, memang seronok dapat berendam di dalam sungai. Dapat jugalah sejam berendam. Ikutkan nak main lagi lama, memandangkan perut kosong takut termuntah pula. Lepas main air, baring-baring kat rumput sambil keringkan badan. Seronok tengok orang lapak-lepak sambil berpiknik dan menikmati cahaya matahari.

Dah duduk di negara 4 musim, barulah rasa nikmat cahaya matahari. Dapatlah merasa 2-3 bulan panas sebelum mula sejuk.
Mandi dengan anak-anak
Vienna Austria
Mandi tasik Romaplatz
Balik Malaysia nanti ada berani manti sungai tengah bandar? Sungai kat kampung pun kurang dah masyarakat menikmati.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...