BonusCoin Banner

Selasa, Julai 10, 2012

wii Fit Plus

Pergh,... diam tak diam dah dekat 20 hari aku tak kemaskini blog. Aktiviti agak sibuk dengan anak-anak bercuti musim panas, dengan nak pindah rumah lagi, DLL.

7hb Mei lalu, kami mendapatkan pengganti wii. Wii yang ada dulu dah sedekah pada kawan sebelum kami berhijrah ke Vienna. Alhamdulillah, kali ini semangat nak menurunkan berat badan semakin jitu. Aku cuba sedaya yang mampu untuk bersenam setiap hari. Paling tidakpun seminggu tidak kurang 3 hari bersenam.

Syukur daripada OBESE aku dah capai ke OVER-WEIGHT. Berat aku bukan lagi tiga digit. Yang peting istiqamah. Satu benda yang paling susah kita nak lakukan. ISTIQAMAH. Tak boleh nak gembira sangat sebab masih lagi dalam kategori terlebih berat.

Data berat badan 7-Mei-2012 ke 10-Julai-2012
Siapa kata main game takde faedah? Setakat hari ini insya-Allah aku cuba bermain game sekurang-kurangnya 30 minit. Cuma waktu-waktu cuti sekolah ni, kena berebut dengan anak-anak untuk main game.

Insya-Allah menjelang Syawal, boleh capai BMI yang sepatutnya.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...