BonusCoin Banner

Jumaat, Ogos 03, 2012

Epik 2 : Suriname di ANNO 1777

Diam tak diam dah 15 hari aku main game ANNO 1777. Setelah 10 hari menjadi rakyat Austria, ada governor mesej jemput ke Suriname. Pertama kali dalam hidup ini dengar ada negara Suriname.


Umumnya, (dalam ANNO 1777), Ekonomi Suriname dan Austria tak banyak beza. Cuma Suriname lebih kukuh pentadbiran dan ekonomi. Bekerja di Suriname, kita boleh menerima gaji SRG 4/jam berbanding Austria di bawah ATS 2.10. Untuk menukar kepada GOLD kita memerlukan ATS 67 dan Suriname hanya SRG 63. Dan lagi setiap hamba yang dapat tawan, boleh terima SRG 0.40. Setakat ni boleh lah tawan 2-5 orang hamba sehari. Lagi satu kelebihan ialah, kos pakaian murah berbanding Austria, SRG35 berbanding ATS41.

Antara yang kurang di Suriname berbanding Austria ialah, sewa rumah 5 bintang agak tinggi SRG1/hari berbanding ATS0.2/hari. Bonus kerja keras di Suriname SRG90 berbanding Austria ATS100.

Selepas menyemak dan mengira semua pembolehubah, aku buat keputusan untuk berpindah dan menjadi rakyat Suriname. Kena tukar kerakyatan kalau hendak bekerja. Satu tip penting sebelum berpindah negara, pastikan ibu negara dahulu. Satu kesilapan yang aku terpaksa tanggung, silap daerah pindah rugi sikit emas.

Macamana boleh dapat emas? Setakat ini dengan menjual hamba dan saham. Alhamdulillah, setiap hamba yang d tawan, aku terus jual dengan nilai 0.01 Gold. Hamba-hamba ini akan berada di pasaran hamba dan alhamdulillah setiap hari dapat juga terjual 1-3 hamba. Dengan modal yang ada, aku beli saham-saham syarikat.

Koleksi GOLD
Nampak mudah? Bolehlah untuk sambil-sambil beronline di internet. Mahu atau tidak, memang aku selalu duduk depan komputer. Secara umumnya, sekurang-kurangnya 3 jam sehari aku depan Macbook. Macam-macam kerja aku buat, dan melawat ANNO 1777 telah menjadi rutin. Target dalam waktu terdekat dapat beli semua pakaian.

Jangan segan silu untuk bertanya, insya-Allah aku cuba bantu apa yang mampu.

Jom sertai ANNO 1777
Akhir kata, buat apa sekalipun jangan lupa merancang. Gagal merancang bermakna kita merancang untuk gagal.

Bahagian 1 : Buat Duit dengan Main Game
Bahagian 3 : Berpakaian

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...