BonusCoin Banner

Isnin, Februari 03, 2014

Epik 7 : Update Akaun simpanan


 
Saja-saja lama tak update, takde benda setiap hari log-in seperti biasa. Hari ni teringat nak check akaun saving. Last check 2hb Jun 2013... hari ni dah 3hb Februari 2014. Dah 246 hari...

Sudah menjadi bisnes model sebuah bank, keuntungan syarikat / bank adalah melalui pinjaman dan faedah. Oleh itu, model perniagaan bank di dalam Anno 1777 juga serupa. Memberi pinjaman kepada orang awam dan mengenakan faedah dalam proses pembayaran balik. Untuk sebuah negara atau bandar yang besar, beratus penduduk aktif. Bisnes perbankan ini memang nampak hasilnya. Aktif sepertimana bank-bank yang ada di alam sebenar.

Bank juga memerlukan modal, antara modal yang boleh dipungut adalah dari membuka akaun simpanan kepada pelanggan. Alhamdulillah, berkat pengumpulan duit daripada negara-negara luar, dapat buka beberapa akaun simpanan. Setakat ini baru ada 2 akaun simpanan, di Bank Austria dan United Kingdom. Satu lagi akaun duit Gold Anno 1777. Cuma duit simpanan ni tidak semewah keuntungannya. Daripada yuran (simpan dan keluar) yang dikenakan dan faedah daripada simpanan, kita perlu lebih kurang 100 hari baru nampak keuntunggannya.

Masa sungguh cepat berlalu, diam tak diam dah lebih 300 hari aku berada didalam dunia maya Anno 1777. Apalah 100 hari simpanan bila mana keuntunggan duit faedah simpanan kini boleh membeli beberapa Gold kelak.

akaun simpanan pada 2hb Jun 2013
Apa yang dapat selepas lebih 200 hari...

Akaun simpanan pada 3hb Feb 2014

Amacam???? Ada berani??? Atau nak tunggu untung beribu tanpa keluar modal? Realistik? Atau fantasi?

Jom sertai ANNO 1777

Bahagian 3 : Berpakaian
Bahagian 4 : Rumah Sewa
Bahagian 5 : Akaun Simpanan
Bahagian 6 : Hamba
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...