BonusCoin Banner

Rabu, April 27, 2005

Pica 1st Toy

1st mainan Picapah... sebelum nie aysik belikan mainan utk abang dia jer... sian gak tenggok abang (Nuqman) dia, bila Nuqman nengok jer umi bukak mainan dan bagi Picapah... bila nengok anak excited dapat mainan nie teringat kata-kata dalam iklan kredit card... 'Priceless' berbanding RM39.90 yang dibayar...

Image hosted by Photobucket.comImage hosted by Photobucket.com
mainan beli di Careforre, Putrajaya... boleh berbunyi lagu-lagi bila pegang perut dia dan ada lampu...

seronoknya, bila dapat tengok anak gembira... dan Alhamdulillah, demam dia pun nampak dah takde...

Selasa, April 26, 2005

Pica Demam

kesian.... first time Pica (Iman Nafeesa) demam.... adalah dia belajar sesuatu....

Image hosted by Photobucket.com1st time demam

kesian gak kat mak dia yang bertungkus-lumus menjaga anak demam nie.... letih wooo... esok kenalah amik cuti kecemasan jaga anak.....

4daily dah OK

Alhamdulillah.... pagi tadi dalam jam 2 pagi aku online... saja nak check 4Daily. Risau aku... walaupun cuma USD 2.24 tapi duit gak tue... check-check dah ok balik... ingatkan sbb problem proxy server dekat office... jadi nak menyelamatkan diri, aku terus surf 40 kredit... baru kejap tadi check balik, admin dah beri ganti rugi utk 1 hari yg problem... Alhamdulillah... jadi takdelah aku rugi satu sen pun... jadi bulan nie bakal mendapat extra USD 30.... yahuuuu... hari nie aku upgrade lagi akaun 4Daily dengan USD 4... itupun lepas kira boleh cecah pay-out atau tak...

alang-alang dah bangun abis 2 cerita Star Trek : Voyager aku tengok... season 2 punya cerita (Deadlock dan Innoncent)... kemudian lipat kain... saja nak ringankan beban isteri tercinta... ingat nak buat surprise tapi dia terjaga lak... aku terjaga nie pun gara-gara nak test Ali Cafe (mahal wooo RM 2.80 satu tin)... memang bertenaga... Camanapun aku bersalah kat anak sulung semalam sebab aku mengamuk... maklumlah, balik rumah semalam dah petang kemudian anak bongkar DVD lak... tak tau nak cakap macamana dah... tau-tau jer aku dah tak boleh tahan dan mengamuk macam orang kena sawan... :)

setiap malam sebelum tido, ada macam-macam nak tulis kat Blog nie.... tapi bila dah bukak rasa malas lak... kekadang tue terlupa....

Isnin, April 25, 2005

425 HTTP Error

arghhhhh... tensennyer... apsal tak boleh surf 4Daily lak..... miss satu hari.... harap-harap tak lama, rugi woooo.... ini jer yang boleh mencepatkan lagi internet income aku... yg lain semua makan 2-3 bulan baru nampak hasil yg ciput... ciput-ciput pun duit gak... banyak yg aku dah belanjakan...

walaupun aku dah untung banyak daripada program nie, tapi rugi ler kalau dia tutup.... kalu ikut pengiraan aku, bulan depan bakal menerima lagi USD 20.00. setahu aku error 425 nie sbb server penuh sesak... tapi dah 8 jam... takkan sesak kot....

hopefully program nie on balik secepat mungkin.... aku dah rancang utk 4 bulan akan datang wooo...

BTW, semalam aku kemas rumah.... rasa diri nie kreatif giler, nampak luas....

Sabtu, April 23, 2005

Amina Wudud...

hmm.... banyak betul email aku dapat pasal Amina Wudud nie, alah... ponpuan yang imamkan soal Jumaat kat Amerika tue... itulah dunia... wanita dah nak amik alih... minggu lepas aku pergi satu mesyuarat nie... punyalah ramai golongan wanita, semua tahap-tahap manager... semua buat keputusan punya orang... Apa nak jadi kat kaum adam nih... semua kaum hawa dah boleh buat. Dulu-dulu (masa aku kecik-kecik) kalau kita tengok TV, semua lelaki pergi kerja pompuan duduk rumah. Banyak kerja pompuan kena buat, jaga anak, memasak, kemas rumah dsb... tapi sekarang kat TV semua pompuan kerja... cari rezeki katanya, meningkatkan pendapatan keluarga...

sekarang nie bukan zaman perempuan mendengar kata-kata lelaki... semua boleh disangkal... tatapi yang menarik dalam hidup aku nie, perempuan kurang boleh buat keputusan jangka panjang... (kaum hawa, jangan maraaa haaa...). Mungkin memang Allah dah jadikan macam tue, keputusan yang diambil kita kena tanggung akibatnya... kata orang tua-tua, jangan sampai kita "dah meludah, jilat balik"...

arghhh... apa aku nak citer nie... poning kepala nak pikir... begitulah keadaan aku sekarang... tgh pening...

Sabtu, April 16, 2005

income 4Daily

Alhamdullillah.... hari ini dapat 1st payment daripada 4Daily.... income nie aku gunakan untuk upgrade acc level 4daily dan StudioTraffic.... insya-Allah bulan Jun nanti akan dapat lebih USD 100... perkiraan aku ler... aku dah buat simulasi dulu dan terbukti berkesan...

Image hosted by Photobucket.com

Nie baru satu program... ada 2 lagi yang aku tengah study keberkesananya... CobraPay dan Silent-Surf. kalau berkesan dan reliable, aku akan invest... tapi nampak macam CobraPay agak bagus... nie yang semangat sikit nie... kepada yang berada dibawah aku jangan risau... aku akan tolong nyer... sekarang ada sorang member... betul-betul aktif dalam 4Daily dan aku percaya akaun level dia dah lebih 2 kali ganda daripada akaun aku... kalau korang nak jadi macam dia pun boleh... sesapa yg join under aku akan aku kasi free upgrade utk menambahkan lagi semangat korang...

sesapa yang inginkan e-book simulasi untuk menjalankan program nie sila msg kat sini... aku siap tolong korang macamana nak menaikkan lagi pendapatan korang... Bulan lepas aku dah untung RM42.... dan bulan nie nak simpan dulu kot...

Selasa, April 12, 2005

Technical Support

Dear Tech Support:

Last year I upgraded from Girlfriend 7.0 to Wife 1.0. I soon noticed that the new program began unexpected child processing that took up a lot of space and valuable resources. In addition, Wife 1.0 installed itself into all other programs and now monitors all other system activity. Applications such as Poker Night 10.3, Football 5.0, Hunting and Fishing 7.5, and Racing 3.6 no longer run, crashing the system whenever selected.

I can't seem to keep Wife 1.0 in the background while attempting to run my favorite applications. I am thinking about going back to Girlfriend 7.0, but the uninstall does not work on Wife 1.0. Please help!

Thanks,
A Troubled User.
______________________________________

REPLY:

Dear Troubled User:

This is a very common problem that men complain about. Many people upgrade from Girlfriend 7.0 to Wife 1.0, thinking that it is just a Utilities and Entertainment program. Wife 1.0 is an OPERATING SYSTEM and is designed by its Creator to run EVERYTHING! It is also impossible to delete Wife 1.0 and to return to Girlfriend 7.0. It is impossible to uninstall, or purge the program files from the system once installed.

You cannot go back to Girlfriend 7.0 because Wife 1.0 is designed to not allow this. Look in your Wife 1.0 manual under Warnings-Alimony-Child Support. I recommend that you keep Wife1.0 and work on improving the situation. I suggest installing the background application "Yes Dear" to alleviate software augmentation.

The best course of action is to enter the command C:\APOLOGIZE because ultimately you will have to give the APOLOGIZE command before the system will return to normal anyway.

Wife 1.0 is a great program, but it tends to be very high maintenance. Wife 1.0 comes with several support programs, such as Clean and Sweep 3.0, Cook It 1.5 and Do Bills 4.2.

However, be very careful how you use these programs. Improper use will cause the system to launch the program Nag Nag 9.5. Once this happens, the only way to improve the performance of Wife 1.0 is to purchase additional software. I recommend Flowers 2.1 and Diamonds 5.0!

WARNING! DO NOT, under any circumstance, install Secretary With Short Skirt 3.3. This application is not supported by Wife 1.0 and will cause irreversible damage to the operating system.

Best of luck,
Tech Support

Isnin, April 11, 2005

Autosurf

Sekarang nie semua orang sebik membincangkan autosurf... dalam forum-forum pun banyak perbincangan yang dibincangkan. Termasuklah aku....

buat masa ini ada beberapa autosurf yang aku join antaranya ialah StudioTraffic.com, 4daily.com, AussieEarners.com, CobraPay.com dan MinimumSurf.com. Alhamdulillah.... ada ler masuk sikit-sikit... bulan lepas aku dapat jual E-Gold USD 20... dapat ler dalam RM 80... lepas ler bil elektrik rumah... bulan depan bakal menjual lebih lagi.... Insya-Allah...

Hmmmm..... lepas nie kena pikir macamana nak tambahkan lagi referal...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...