BonusCoin Banner

Jumaat, Jun 24, 2005

12DailyPro

dulu dah pernah join... sekarang... join balik... Insya-Allah akan aku usahakan


banner 12DailyPro

mari-mari join under aku... setiap upgrade aku kasi 5% balik dari nilai upgrade korang... boleh pilih nak masukkan duit dalam E-Gold Atau StormPay.

Khamis, Jun 23, 2005

Don't jump to conclusion...

hehehe... dapat dr email...

A bus stops at a remote town in the USA and 2 Italian men get on. They sit down and engage in an animated conversation. The lady sitting next to them ignores them at first, but her attention is galvanized when she hears one of them say the following: "Emma come first. Den I come. Den two asses cometogether.I come once-a-more. Two asses, they come together again. I come again and pee twice. Then I come one lasta time."" You foul-mouthed sex obsessed swine," retorted the lady indignantly. In this country.......we don't speak aloud in publicplaces about our sex lives........" "Hey, coola down lady," said the man. "Who talkin' abouta sex? I'ma justa tellin' my frienda how to spell 'Mississippi'."

Musti korang nak baca balik...

Isnin, Jun 20, 2005

Rehat

biasaler... balik rehat dan tengok TV... maklumlah tinggal sorang nie, jadi balik kerja semua kena rehat... lepas tu makan dan kemudian tido.... itulah rutin hari-hari kami... itupun selalunya tak makan malam... balik jer, rehat-rehat, solat kemudian tido... tengah malam baru bangun solat isyak lak... kemudian kemas rumah ala kadar dan baru sambung tido...

Image hosted by Photobucket.com
Nuq n Pica rehat sambil tengok TV

Ahad, Jun 19, 2005

free ADSL modem

hehehe... ADSL router yg dapat free dari Streamyx boleh support ethernet dan USB serentak... dua-dua laptop boleh surf dengan laju dan selamber...

Image hosted by Photobucket.com
dua-dua laptop online serentak...

kepenatan

letih..... itulah yang boleh dikatakan setelah satu hari bermain...

Image hosted by Photobucket.com
Nuqman tido dengan aman

Image hosted by Photobucket.com
Pica tido dengan aman

hehehehe... tenang jer tengok bila dah tido... tapi sebelum tu, rasa macam nak pensan jer...

Umi outstation lagi

rasa macam tajuk lagu lak... 'umi outstation lagi'.... rasa macam bau semalam balik dari outstation... pagi nie dah pegi balik.... kali ni ke Bintulu, Sarawak lak... insya-Allah, hari rabu malam balik semula ke rumah... sekarang tinggallah aku ngan anak-anak macam biasa di rumah... bosan.........

bila nak out station, mulah berdrama swasta... rindulah, sayanglah... tapi kerja musti utamakan dulu... itu minat dia... banyak lagi minat kat dunia nie tapi kerja jugak yg menjadi pilihan hati... dulu kalau aku kena outstation atau kerja lebih masa, muka dah macam mencuka 3 hari... sampai dah tak ada mood nak kerja... bila nak buat kerja jer... mulalah membebel kata aku nie asyik ngan kerja jer... sampai tak dapat nak sayang kat orang lain...

tapi kalau tak kerja, macamana nak bayar loan rumah, kereta, belajar, api, air, maintanance rumah dan kereta, cukai, zakat dan macam-macam lagi.... nak suap 3 orang makan nie bukan senang... kalau aku sorang, lainlah... memang tak makan ler aku...

Sabtu, Jun 18, 2005

Lalai

malam nie surf macam biasa... maklumlah ada streamyx... aktiviti download citer Star Trek aku pun start balik... tapi yang aku tensen bila check balik, aku lupa surf 4Daily akaun 2 dan AussieEarner... arghhhhh... rugi dalam USD 4++ aku... mati-mati aku ingat dah surf...

hmmm... camana nak buat... dah bukan rezeki aku ler tue... anyway... akan aku cuba ingat lain kali... Insya-Allah

Khamis, Jun 16, 2005

Gian

gian nak naik walker... dah lama agaknya tak rasa naik walker.... bila adik leka jer.... laju Nuq naik walker...

Image hosted by Photobucket.com
Nuq gian naik walker

4Daily May Payout....

"Kita merang, Dia juga merancang. Sebaik-baik perancang adalah Allah s.w.t"

hari nie dapat payout daripada 4Daily akaun 2... dapatler dalam USD 16.92 masuk akaun StormPay... tolak fee (dlm USD 1.86) dapat ler USD 15.06 utk bulan Mei... 4Daily akaun 1 aku tak dapat apa-apa... sepatutnya dpt USD 39 tapi sebab aku gatal-gatal upgrade akaun USD 8 (sepatutnya USD 4 jer) jadi aku kurang USD 0.60 utk melayakkan aku terima payout... hmmm... tapi baguih gak.. baca yg hari nie punya email... 4Daily akan ubah strategi perniagaan dia... kali nie lagi susah nak cecah payout... duit dapat selepas 50 akaun upgrade tamat... kena pikir strategi baru ler pulak...

terlepas hajat di hati nak jual e-Gold bulan nie... ingat nak guna duit sikit...

Rabu, Jun 15, 2005

Streamyx

yeaaaa.... rumah aku dah ada streamyx... baru lepas pasang... aku guna pakej 1Mbs RM88 dengan free modem dan waive fee RM 75... bagi aku berbaloi ler nie... router dia bagi yang boleh guna ethernet dan usb... jadi aku boleh connect 2 laptop serentak.... hahahaha.... gembiranya aku...

lepas nie kena maintain semua program autosurf aku... sbb nak bayar duit streamyx nie...

Selasa, Jun 14, 2005

4daily Payday

yeaaaa.... esok PayDay utk 4Daily.... hmm... aku bakal dapat USD 39 + USD 14... USD 53 tuee.... tapi e-gold selalu lambat dalam beberapa hari... dan StormPay kenakan charge (fee) yg tinggi...

hmm... anyway, next mont aku akan gunakan Debit card 4Daily... hara-harap kurang sikit hassle nak pindahkan duit...

Selasa, Jun 07, 2005

Makan sendiri

Nuqman... sekarang nak makan sendiri jer... habis berkecah satu rumah... letak 2 kertas suratkhabar pun bole terkeluar dari zon gak... hehehe... budak dah besar... mana nak bersuap-suap... pinggan pun pilih sendiri mana yang dia nak... semalam, nak gak makan conflek guna senduk.. bagi sudu, mengamuk... last-last biar jer lah dia makan guna senduk...

Image hosted by Photobucket.com

Ahad, Jun 05, 2005

Jalan-jalan

Pagi tadi pegi Souq, Putrajaya... bawa Bibik Shamsiah dari Singapore jalan-jalan... tengahari pergi kenduri kahwin Spoke n Sha di Kem Wardieburn, Setapak... balik singgah rumah makcik di Pudu, KL... pergh... penat tul... semua nie tak dirancang...

Image hosted by Photobucket.comImage hosted by Photobucket.com
Pica berehat sambil minum susu di rumah Makcik (Opah Cik)

Sekali-sekala berjalan-jalan ngan family seronok gak... penat tapi seronok... next time kena buat lagi banyak aktiviti cam nie...

Sabtu, Jun 04, 2005

Berjaya Times Square, KL

Hari Long adtang all the Way from Penang... kami jumpa di Times Square... main indoor games... lama tak naik rides... rasa seronok... macam-macam ada... tapi bawak anak-anak susah sikit nak naik rides adult nye... anak lak bawah 4 tahun tak berapa tahu sangat naik rides nie... end up dengan tengok jer... setakat nie nuqman kalau dapat naik basikal kecik n main bola... dia dah cukup happy dah...

Image hosted by Photobucket.com
Latest Family photo... di Times Squares, Cosmo World

Gambar nie Nuqman yang pilih... saiz A4 nie harga dia dalam RM 35... kot... aku lupa lak...

Rabu, Jun 01, 2005

StudioTraffic Payout

Hari nie Payout StudioTraffic... jangkaan dapat USD 30... campur ngan baki bulan lepas ada ler dlm USD USD 30++... masukkan dalam StudioPay (akaun maya anak syarikat StudioTraffic) Bulan nie tak amik lagi duit tue... cadang nak tambah akaun StudioTraffic1 USD 20 dan upgrade StudioTraffic2 USD 10... Insya-Allah bulan depan baru nak upgrade stpbulan USD 20 dan lebihnya aku request cheque... saja buat bayar bil elektrik dan internet... kalau ikutkan anggaran aku, ada ler dalam USD 36.... so dalam USD 15 boleh dapat atleast RM 57 (aku amik rate 3.8)... haaaa lepas bil elektrik separuh....

hmmm.... kalau ikutkan perkiraan aku.... boleh cecah beratus-ratus beberapa bulan lagi nie...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...