BonusCoin Banner

Khamis, Januari 26, 2006

PSP aku lagi

akhirnya aku jual gak game winning eleven 9.... RM80 jer kat member LowYat.net... sedih gak... tapi memandangkan aku tak main pon gome bola nie... apa salahnya bagi kepada individu yang lebih memerlukan...

insya-Allah ada rezeki lagi aku nak beli game bebanyak...

PSP Image hosting by Photobucket
antara koleksi game PSP aku...

PSP Image hosting by Photobucket

Rabu, Januari 25, 2006

Makan

Hari nie aku nak citer pasal makan... bukak radio suria.fm pon citer pasal makan. Tapi dorang citer pasal makan sayur. Nak citer pasal sayur, aku dulu pon susah sikit pasal makan nie... aku cuma makan ayam, bayam dan telur ayam... yg lain memang aku kureng sikit... tapi bila kena masuk asrama... lepas 2 minggu semua aku bedal... aktiviti banyak... dah tak bole nak memilih lagi.... tak makan, berlapar ler... sbb nak tunggu lauk ayam, seminggu sekali atau dua jer...

ari nie aku terawal datang opis... sbb aku sorang jer... aku amik ler apa yg aku makan pagi nie.. memang aku makan banyak dan setiap pagi dan waktu rehat kul 10 pg pon aku makan banyak cam nie gak... satu waktu makan abis RM2.00++. Kerja kat NIOSH nie banyak makan free... patutlah aku dah membesar bagai johan...

Image hosting by Photobucket
nielah yg aku makan tiap-tiap pagi

Minggu nie, Fit takde... ntah apa2 jer aku dan anak2 makan... campur dengan tak sihat... lagilah malas nak keluar makan, Alhamdulillah... anak-anak aku tak cerewet pasal makan...

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Rabu, Januari 18, 2006

Happy Birthday

Hari nie, bertambahlah usia aku setahun lagi.... hmmm... makin berumur aku nie. Malam semalam, Fit belikan kek dan dah potong bersama Fit... Terpaksa potong jam 3 pagi sbb masa tue aku baru balik ambil Mak dan Abah di KLIA. Alhamdulillah, mereka selamat pulang dari Tanah Suci Mekah... Flight sepatutnya tiba di KLIA pada jam 9 malam tetapi ditunda ke 11 malam, nasib baik Anna telefon KLIA... dia bagitau flight tunda lagi ke 1 pagi...

Balik dari kerja, Abah beli lagi satu kek untuk aku... kali nie boleh laa potong bersama anak-anak... Malam nie Fit kena pergi opis lagi... nie dah malam ke tiga (berturut) Fit kena kerja sampai lewat malam...

Image hosted by Photobucket.com
Kek yang Abah beli

Image hosted by Photobucket.com
Bersama family tersayang

Image hosted by Photobucket.com
Hadiah aku tahun nie

Birthday tahun nie, Fit hadiahkan set deodorant dan minyak wangi Hugo Boss. Terima kasih Fit... Mak dan Abah balik ke Lumut malam nie.... sbb Imran nak sangat-sangat balik, rupa-rupanya dia dah kebas GBA SP Nuqman... hampeh....

Image hosted by Photobucket.com
Semua ahli lelaki family aku

Ahad, Januari 15, 2006

Ismail Nuqman

Petang tadi ke kedai gunting bawak Nuqman dan Imran... Nuqman baik jer tunggu masa giliran aku gunting rambut... Selesai jer gunting bila panggil, laju jer dia datang dan duduk diam-diam... Nie kali ke-3 atau 4 Nuqman gunting rambut.. Bila dah separuh jalan gunting rambut... tiba-tiba dia bersuara... "lepas nie pergi kedai, beli mainan kan?"... cheh, bila masa lak aku janji nak beli mainan nie... musti sbb dah biasa, sebelum-sebelum nie nak pujuk dia gunting mainan rambut kena janji nak beli mainan....

Nuqman sebelum gunting hosted by Photobucket.com
Sebelum gunting

Nuqman selepas gunting hosted by Photobucket.com
Selepas gunting

Jumaat, Januari 13, 2006

GBA SP

Akhirnya aku beli gak GBA SP... melalui lelong dapatlah beli ngan harga RM250. Dapat speaker dan 4 game... Dalam iklan bagitau 3 game jer... Tapi sorokkan kat opis dulu...

Image hosted by Photobucket.com

Khamis, Januari 05, 2006

PSP

hmm.... PSP dilancarkan dalam bulan may 2005... Alhamdulillah... tak sampai setahun PSP di pasaran aku dapat memilikinya... biasanya konsol-konsol game nie dah ada 2-3 tahun di pasaran baru aku dapat beli...

Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com

Sekarang nie sibuk nak cari game lak... banyak dah game yang ada dalam kepala nie... tinggal ongkos dalam poket jer...

Vince's Little Blog

Vince's Little Blog

lagi blog PSP dan game aku baca... menarik gak.. nie yang buat aku nak perabis duit... :)

A PSP Experience

A PSP Experience

tgh giler main PSP nie.... sekarang misi aku nak abiskan game Metal Gear Acid dulu... insya-Allah minggu depan aku dapat game Dynasty Warrior...

Selasa, Januari 03, 2006

Tahun Baru

Alhamdulillah... dah masuk tahun 2006... tak sangka begitu cepat masa berlalu... Dari post yang lepas pun bermacam-macam perkara berlaku dalam hidup aku... Semuanya aku bersyukur... sekurang-kurangnya lepas setahun suka duka hidup aku bersama-sama keluarga tersayang...

Tahun nie gak, aku beli rumah kedua. Insya-Allah dalam tahun 2007 boleh siap... maknanya tahun depan siap... hmm... tahun nie kena simpan duit banyak-banyaklah nampak gayanya... dan tahun nie gak aku dapat banyak ganjaran dari program-program e-gold yang aku ikut. Alhamdulillah, moga-moga tahun 2006 nie boleh beroleh lebih rezeki untuk keluarga.

Last week aku beli PSP, akhirnya... aku beli dengan RM1k dengan 4 game (Winning Eleven, Ape Escape, Metal Gear Acid dan Twisted Metal). Aku beli melalui forum LoyYat.net dekat seorang budak uniten. Dari Jumaat (30hb Dis. 2005) lepas aku asyik membelek PSP jer...

hmm... tadi pagi, ada member aku bagi calender 2006 Star Trek... seronok betul rasanya.. ada gak kawan aku yang ingat bila nampak Star Trek... thanks Idham n Ita... aku tahu mahal calendar nie...

Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com

Dalam beberapa bulan kebelakangan ini juga aku dah beli macam-macam buku, komik, game dsb melalui internet... kebanyakkannya melalui lelong.com.my dan ebay.com.my. Cuma belum beli rumah dan kereta jer lagi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...