BonusCoin Banner

Isnin, Julai 24, 2006

share gambar

lama dah tak letak gambar... ada gak yang tanya... bukan taknak letak, banyak gambar-gambar di'klik' cuma tak berapa rajin nak transfer dan edit... last week (16hb Julai 2006) ada ke Maktab bersama Zahir dan Bear... pun malas sangat nak klik... dan masuk kereta dan balik baru teringat nak snap beberapa persekitran maktab... apa yg sempat hari nie... itu ajelah...

7hb Julai lepas kami ke Singapore. Umi dah seminggu di Singapore, ada meeting. Jadi kami ambil kesempatan ke Singapore campur dengan ada sedara kahwin... makin kuatlah hujah untuk kami ke Singapore. Di sana kami tumpang rumah Cik Dayat di Pasir Ris. Tak banyak kami dapat berjalan. Banyak gak modal keluar nak balik Singapore nie... Passport aku dah expired... kena RM300 utk renew.. passport Pica lak lagi RM150...

Photobucket - Video and Image Hosting
Di Singapore (8hb Julai 2006) ada majlis perkahwinan sepupu Mak. Gambar dengan Nyai (nenek aku), Fit, Nuqman, Imran, Alya dan Bibik Samsiah dengan kereta pengantin.

Photobucket - kami di Singapore
Lepas habis Majlis...

Photobucket - Video and Image Hosting
Nak balik ke Bangi (9hb Julai 2006)

Kalau Umi takde, memang aku kurang makan... kurang selera campur malas... anak-anak aku cuma kasi 'koko krunch' dan roti. Aku biasanya makan apa yang mudah dan minum secawan air panas.

Photobucket - Video and Image Hosting
Kalau Umi takde... inilah habuan kami....

Last week sempat gak aku bid Game PSP Lumines di Lelong.com.my. Terbang lagi RM88 (termasuk belanja pos RM6). Tapi puas hati, dah lama cari game puzzle PSP... bulan depan kena stop beli game... lari bajet banyak dah nie pasal game, dah beli 3 game nih...

Photobucket - Video and Image Hosting
Last week (17hb Julai 2006)... berjaya gak aku beli Lumines

Hari Sabtu lepas (21hb Julai 2006). Kami sekeluarga ke KLIA naik ERL. Umi kena kerja, jemput expert di KLIA. Saja bawak anak-anak naik komuter. Jalan-jalan di KLIA... ntah bila bole naik kapal terbang lagi... Nuqman asyik minta naik kapal terbang..

Photobucket - Video and Image Hosting
Nuqman dan Pica dalam ERL

Photobucket - Video and Image Hosting
Pica melepak dalam tren

Photobucket - Video and Image Hosting
Nuqman posing maut

hmm... itulah dia... beratus lagi gambar. Lepas nie bakal sibuk berganda sebab dah nak start bincang pasal Reunion ANSARA Terendak batch 93/96 dan aku baru kena lantik jadi Naib Bendehari KKSI (Kelab Kebajikan dan Sukan Institut KKPN)

Selasa, Julai 11, 2006

makan dan marah

pernah tak rasa lapar kemudian kita pergi makan.... Alhamdulillah, dengan berkat usaha yang sedikit.... dapatlah jamah sedikit makanan bagi mengalas perut.... tapi dgn tidak disengajakan tindakan kita itu adalah silap. Mungkin disebabkan usaha makan, kuali menjadi kotor. Disebabkan lapar yang sedikit, lantai menjadi kotor. Kerana tidak mahu menahan lapar, dapur berbau hapak....

itulah serba sedikit ragam manusia.... kadang-kadang kita terlupa... kita lalai... kita tidak bertimbang rasa... kita mementingkan diri sendiri... Ya Allah.... Jauhkanlah hambaMu ini dengan sifat-sifat yang keji...

penat

minggu nie ntah kenapa rasa kerja macam tak banyak jer... sekarang pon banyak dah settle., padahal dah berapa bulan rasa macam nak pengsan tgk report.... mungkin sebab minggu lepas aku start kata 'no' kot... org suruh lecture, aku tolak. ada pameran, aku tolak. ada talk, aku tolak. ada investigation, aku tolak. dan ada domestic inquiry pon aku tolak.... semua yg aku tolak nie bukan tugas hakiki pon... tapi sampingan yg macam dah jadi tugas hakiki lak... hari nie bila tak buat semua nie rasa bosan lak... belum pon kul 4 ptg, semua report dah siap....

dan dari semalam, ntah berapa ratus soduku aku settlekan... :) antara game yg dah lama aku main.... sampai rejap, shidi, zul, raemy, fiza dll terjebak... dulu kalau dorang datang tempat aku, musti kata aku tgh main game math.... soduku nie menarik....

last week, kepala dah start pening dan mata dah start kabur.... main futsal pon dapat 10 minit jer sbb rasa penat sangat... tue pon jadi keeper... mungkin banyak sangat mengaadp pc.... mlm nie nak balik dan tido... kalau sempat nak settlekan sikit game Samurai Warrior PSP. Hari nie dah usha game Lumines... dia nak tolak RM95 + pos laju.... mana nak cekau duit nie, tadi tanya akaun checque elaun mengajar bulan lepas takde lagi.... rasa macam nak jual jer game-game PSP aku yg dah abis main...

tadi check GameSpot, Tiger Wood 07 dah nak kuar.... yg aku punya Tiger Wood 06 pon tak start main lagi...

Isnin, Julai 10, 2006

duit

Tadi aku membasuh dan menyidai baju.... minggu nie agak banyak sebab anak-anak dah balik ke rumah... Alhamdulilah, hari nie terasa sungguh berbangga, kagum, bersyukur, gembira dsb... masa nak sidai seluar Ismail, terdengar bunyi syiling dari poket seluar... Subhannallah.... dah besar anak aku... dia cuba berjalan dan membawa duit... walaupun cuma beberapa kepingan duit satu sen, tapi ia cukup membuatkan seorang bapa berbanga dengan anaknya... dah besar rupanya Ismail nie... kekadang terasa macam tak sempat mengikut perkembangan anak-anak. Barulah aku terasa seronoknya menjadi seorang bapa... tak dapat nak gambarkan perasaan ketika itu... kalaulah aku tak membantu membasuh beberapa helai baju kotor hari nie... mungkin aku dah kehilangan satu nikmat dunia yang jarang-jarang dapat dirasai oleh insan yang mengejar dunia dan penuh dengan ke-ego-an....

Syukur, Alhamdulillah...............

Demam World Cup

Alhamdulillah... abis gak world cup... cadang nak bangun tengok, tapi lepas sidai baju, hantar email, main game... tak sampai 5 minit start... aku dah tumbang.... tau-tau dah pagi.

nie ada lawak pasal world cup:

A Korean ask god when will Korea win a world cup.
God replied: in 100 years time.

The Korean cried because he will not live to see it.

A Japanese ask god the same question.
God replied: 200 years time.

The Japanese cried bcos he will not live to see it.

A Malaysian ask god the same question too.
God cried....

Jumaat, Julai 07, 2006

Now and Forever

sepanjang hari nie.... lagu inilah yg berlegar-legar di kepala aku....

Richard Marx
Now and Forever

Whenever I'm weary
From the battles that rage in my head
You make sense of madness
When my sanity hangs by a thread
I lose my way
But still you seem to understand
Now and forever
I will be your man

Sometimes I just hold you
Too caught up in need to see
I'm holding a fortune
That heaven has given to me
I'll try to show you
Each and every way I can
Now and forever
I will be your man

Now I can rest my worries
And always be sure
That I won't be alone anymore
If I only known you were there
All the time
All this time!

Until the day
The oceans doesn't touch the sand
Now and forever
I will be your man

Now and forever
I will be your man

layan jer.... lagu nie lekat kat kepala bila dengar Gurmit Singh nyanyi masa majlis perkahwinan dia dulu.... lama dah masa tue aku sekolah lagi....

Selasa, Julai 04, 2006

PSP lagi

yes..... aku habiskan duit lagi.... kali nie RM182 lak. Beli 2 game PSP di lelong.com.my. Kali nie beli game MegaMan - Power UP dan Samurai Warrior - State of War. State of War memang aku cari sebab aku salah seorang kipas susah mati Dynasty Warrior..... grafik dikatakan lagi baik daripada Dynasty Warrior... balik dan tengok...

nie yang tak sabar-sabar nak balik rumah.... ada ler pemusnah masa malam nie. Sekarang dah berapa banyak game pon aku tak pasti... yang pasti, duit aku dah beribu belanja beli game jer...

Minggu nie penuh report kena siapkan.... rasa macam nak nangis pon ada... itulah, asyik kena keluar jer... sampai mengajar SHO pon terpaksa tolak.

Semalam, kena jadi model exam occupational first aid. Seronok gak... tapi lepas tue sakit lah sbb jadi dummy utk dibalut-balut...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...