BonusCoin Banner

Isnin, April 30, 2007

Thought of the day

manusia senang lupa pada perkataan...manusia senang lupa pada pemberian..tapi manusia x takan lupa pada perasaan yg dialami..

hmm... apa aku nak kupas yerk.... paham-paham sendiri ajelah....

Sabtu, April 28, 2007

semangat

dalam beberapa hari nie tengah teramat sangat sibuk memikirkan rumah baru yang dah siap... dari hujung bulan Mac aku dah dapat surat untuk amik kunci... terus terang aku bagitau, aku belum stand-by lagi. Rumah nie sepatutnya siap bulan Disember Tahun nie, tapi pemaju janji nak siapkan dalam bulan Ogos (awal 3 bulan ler kononnya...) tapi sekarang dah bulan Mac, pemaju dah antor surat untuk amik kunci... hmm.... takutnya dan dalam masa yang sama gembiranya.... Alhamdulillah...

Jumaat, April 27, 2007

Working At Height

Aku kena masuk kelas lagi. Kali nie kursus "Working At Height" lak. Wajib masuk sebab aku kena handle satu projek Inspection dan audit kem-kem PLKN di seluruh Malaysia.

AKu join dengan bos, jadi dengan kata lain... tak boleh TUANG kelas... hehehehe

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Mejor (Rtd) Richard in action

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Khamis, April 26, 2007

Mr. Bean Holiday

Hari ini 1st time, kami sekeluarga menonton wayang. Cadangan asal nak berpiknik di Tekala bersama famili Zaitul. Bangun jer pepagi... hujan dengan senang hatinya mencurah-curah jatuh ke ladang gandum... Pikir punya pikir, last skali kami berkeputusan menonton wayang bersama anak-anak. Terus terang aku bagitau, memang aku gabra dan takut... sebab kat rumah pon anak-anak tak boleh nak duduk diam tengok TV. Ada jer ide nak mengacau dan menganggu. Aku takut sangat dorang cakap kuat-kuat dan ganggu orang lain. Jadi sepanjang perjalanan aku berdoa, agar semua berjalan lancar.

Alhamdulillah, kami sampai awal dan Mirul tolong belikan tiket dulu. Sementara menunggu waktu tayangan, kami berjalan-jalan sekitar Mid-Valley. Saja nak abiskan masa... Alhamdulillah, sepanjang tayangan, Nuqman khuysuk menonton skrin. Cuma Pica agak kurang selesa. Sejam pertama aku terpaksa memangku Pica, kemudian dia dah start main-main di kerusi dia...

Lepas nie boleh ler aku pergi nonton wayang dengan Nuqman... Spiderman 3 dah start dan bulan depan ada Transformer lak.. kena budget tengok wayang dalam belanja bulanan aku nih...

Nuqman n Pica at Photobucket
Nuqman dan Pica bersama Pop-Corn

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Dalam panggung

Cerita Mr. Bean, biasa jer... satu cerita yang penonton tak payah nak pikir dan gelak jer... Semua lawak-lawak dia dalam siri dimasukkan dalam movie... Boleh ler tengok sebagai family activities. Nie pun Dato' Fadilah Kamsah yang rekemen kat aku masa di Lenggeng tempoh hari.

Lepas tengok wayang, kami sekeluarga berjalan-jalan sekitar Mid-Valley. Tengok-tengok sambil cari idea utk rumah baru... Ntah macam mana teringin makan ais-krem... jadi kami sekeluarga makan di Haagen Daz... Ais-krim mahal tue... setahun sekali jer boleh makan, hahahaha

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Nuqman n Umi

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Umi n Pica

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Nuqman n Abah

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Nuqman in Action

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Pica in Action

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Pica in Action Lagi

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Pica tenung apa tu?

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Umi in Action

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Pengsan kat belakang

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Habuan laptop aku

On the way balik rumah, dalam tengah hari. Semua tertidur, belum pun sempat keluar High-Way Persekutuan. Tinggal ler aku sensorang memandu kereta membawa semua pulang ke rumah.... dan perjalanana hari nie, aku sempat membeli sebijik mouse untuk laptop aku. Mouse yang lama terlalu kecik dan menyebabkan tapak tangan aku sakit, tak ergonomik untuk tangan aku yang besar...

Apa nak kata... PRICELESS

Rabu, April 25, 2007

Cars dan Lelong

aku berbelanja lagi di Lelong.com.my, kali ini beli RC Cars untuk anak-anak. Aku memang dengan RM 1 jer dan belanja pos RM24. Jadi semua sekali RM25. Hari tue pergi KL, tengok harga kat kedai RM60. Tak kasi tawar lak tue... AJdi aku cuma budget RM50 jer utk beli kat lelong.

Bagus bagi budak-budak main RC nie, boleh developt penggunaan otak kanan dan kiri. Sebab RC memang kena main kedua-dua belah tangan. Setakat nie, dah berapa RC aku beli... semua tak tahan lama... sama ada hilang atau rosak... ganas sangat rupanya anak-anak aku nih...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Nuqman di Klinik

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Nuqman dan Pica bukak parcel

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Nuqman belek-belek

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Nuqman try main

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Nuqman posing dengan RC (Lighting Mc Queen)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Pica cuba baju baru

Alhamdulillah...

CSS di Kemaman

Kali nie CSS (Customer Satisfaction Survey) di buat di Kemaman, Terengganu. Saja jer jalan-jalan jauh sikit. Kali nie aku pergi bersama Kak Kris. Kami bertolak pada 24hb pagi dan petang tue sempat melawat satu syarikat. Pada 25hb kami melawat 3 buah syarikat lagi... Kami balik pada 25hb lepas lunch dan sempat ler sampai rumah jam 7 malam.

Aku duduk di Hotel Suria Cherating bersama Abang Adzhar (driver).

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Bilik aku daaa

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Pemandangan dari bilik

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Paun Ubi berinti ikan

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Keropok Lekor

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Pimun petang (adzhar dan Shukri)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Antara pengumpulan telur penyu

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Tempat pengumpulan telur penyu

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Jalan-jalan dengan bos NIOSH Pantai Timur

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Pemandangan tepi pantai

Abis lagi satu waktu aku berjalan... malas lah nak cerita panjang... nak balik rumah dah nih

Jumaat, April 20, 2007

Hotel Renaissance

15hb lalu, kami sekeluarga menginap di Renaissance Kuala Lumpur Hotel, Kuala Lumpur. Umi ada kursus di sama selama seminggu. Jadi kami sekeluarga di hotel daripada 15hb sehingga 19hb April. Aku lak bercuti pada 17 dan 18hb... jadi memang rehat habis ler...

Nuqman di Hotel Hosting at Photobucket
Nuqman Tengok TV

Pica di Hotel Hosting at Photobucket
Pica bersantai

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Nuqman n Pica mandi dalam BathTub

Hari isnin malam kami ke Thaba Village. Hasil bacaan aku di Blog Dad of Four. Sungguh menyelerakan nasi biryani yang di syorkan. Memandangkan aku pun penggemar daging kambing dan Biryani... kesempatan ini tidak aku lepaskan... Alhamdulillah... merasa lagi satu nikmat dunia.

Anak-anak macam biasa, akan menyepahkan segala barangan di atas meja... hehehehe

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Pica makan Biryani

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Pica makan Banana-Split

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Abah n Nuqman

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Nuqman makan Banan-Split

Hari-hari mendatang, aku cuma lepak-lepak di bilik... sambil bersantai dan main PSP. Tak banyak aktiviti yang dapat aku buat melainkan LEPAK bersama anak-anak. Petang, setelah umi habis kursus, kami berjalan-jalan sekitar KL sambil naik KL Monorel. Bila lagi nak merasa naik monorel nih. Manjang jalan naik kereta jer... Merasalah gak anak-anak aku naik keretapi.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Pica main PSP

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Jalan-jalan naik KL Monorel

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Di Platform KL Monorel

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Di Shakey Pizza

Malam Jumaat, dah malas nak keluar makan atau pun dengan kata lain, aku malas nak keluar beli makan. Jadi perabihkan baki kredit kad dengan makan di hotel (Room Service). Bila lagi nak merasa makan-makan dalam bilik hotel macam orang kaya... hahahaha

Dapat ler kami makan sorang sedikit... buat hilang kempunan...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Dinner di hotel

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Habuan kami sekeluarga

Alhamdulillah... dapat gak kami bercuti bersama-sama... Jarang-jarang dapat luangkan masa dengan keluarga sejak kebelakangan ini... asyik habiskan masa dengan dunia jer...

Khamis, April 19, 2007

Repair AirCon Rumah

Hari nie mengulor sekejap... balik rumah repiar air-con sebelum family semua balik dari hotel hari Jumaat nih. Air-con bilik aku dah 2 bulan rosak rasanya... Dan dah memang sampai waktupun... tak rasa, dah 3 tahun ia berkhidmat tanpa di servis... rasa bersalah pun ada nih, aku sibuk mengaudit opis-opis orang yang tak servis air-con. Padahal rumah sendiri aku buat bodo jer.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Kapasitor air-con Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Terbang ler RM80 beli kapasitor Air-Con baru.... Lepas nie kena stand-by lagi RM150 lak untuk servis...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...