BonusCoin Banner

Rabu, Januari 28, 2009

Melayu

'Bengkok jarum pedoman cita-cita. Dekad akan datang, kau akan lihat agama di bibir, bukan di dada. Bahasa Melayu diejek. Budaya diganti tamadun lucah.' (Arena Wati: Busa Hati, Penerbit UKM, Halaman 349)

Al-fatihah... buat Sasterawan Negara Arena Wati (Muhammad Abdul Biang)...

daripada laman Faisal Tehrani.

Khamis, Januari 22, 2009

Rules For Work

  1. Never give me work in the morning. Always wait until 4:00 and then bring it to me. The challenge of a deadline is refreshing.
  2. If it's really a rush job, run in and interrupt me every 10 minutes to inquire how it's going. That helps. Or even better, hover behind me, advising me at every keystroke.
  3. Always leave without telling anyone where you're going. It gives me a chance to be creative when someone asks where you are.
  4. If my arms are full of papers, boxes, books, or supplies, don't open the door for me. I need to learn how to function as a paraplegic and opening doors with no arms is good training in case I should ever be injured and lose all use of my limbs.
  5. If you give me more than one job to do, don't tell me which is priority. I am psychic.
  6. Do your best to keep me late. I adore this office and really have nowhere to go or anything to do. I have no life beyond work.
  7. If a job I do pleases you, keep it a secret. If that gets out, it could mean a promotion.
  8. If you don't like my work, tell everyone. I like my name to be popular in conversations. I was born to be whipped.
  9. If you have special instructions for a job, don't write them down. In fact, save them until the job is almost done. No use confusing me with useful information.
  10. Never introduce me to the people you're with. I have no right to know anything. In the corporate food chain, I am plankton. When you refer to them later, my shrewd deductions will identify them.
  11. Be nice to me only when the job I'm doing for you could really change your life and send you straight to managers' hell.
  12. Tell me all your little problems. No one else has any and it's nice to know someone is less fortunate. I especially like the story about having to pay so much taxes on the bonus check you received for being such a good manager.
  13. Wait until my yearly review and THEN tell me what my goals SHOULD have been. Give me a mediocre performance rating with a cost of living increase. I'm not here for the money anyway.

http://www.jokes.com/funny/whatever/rules-for-work

aku sekarang dalam situasi sebagai boss.... kadang-kadang terdapat staff yang perlu dibuat macam di atas.... hehehehehe

Selasa, Januari 20, 2009

Yes Man

Baru balik dari Audit Kualiti di Bintulu, Sarawak... masih penat... 'on' laptop dan tengok cerita "Yes Man" yang aku donlod beberapa hari lepas...

Photobucket

Cerita komedi Jim Carrey... menarik, sebab... daripada seseorang yang sentiasa mengata TIDAK... terikut dengan satu seminar dan telah disumpah untuk berkata YA setiap masa... falsafahnya setiap yang berlaku ada kebaikkan di sebaliknya...

Cerita pasal YA pon... ada beberapa perkara yang tidak sesuai dilakukan... ada waktunya...

Sabtu, Januari 17, 2009

Revenge NFD 2008

Alhamdulillah.... dapat gak AJK buat Revenge Dinner 2008... Terima kasih kepada AJK yang bertungkus lumus menjayakan NFD 2008 tempohari... sampai tak merasa makan lah hari tue... sibuk memastikan aktiviti berjaya...

Photobucket

Photobucket
Irisa 36 hari (lagi sikit nak abis pantang nih...)

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Dengan Team KKSI 2008/2009

Photobucket

Photobucket
Umi n Iman

Photobucket
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Terima kasih Bakhtiar atas sumbangan gambar....

Sabtu, Januari 10, 2009

Auditor team NIOSH-PLKN

Last week ada latihan (refresher) bagi auditor-auditor NIOSH-PLKN. Kali nie buat kursus di kem MSN, Asahan MELAKA. Dah lama tak bersenam... balik badan tak leh nak gerak... sebab last day ada fitness test... antara fitness test yang di uji ialah Stability test, Ujian lengan, Ujian perut, Blip Test DSB.... dan dukacita di maklumkan, level aku ialah "PAPA" atau lebih dikenali dengan "very poor".... takper, bulan mei ada repeat...

Photobucket
Team auditor NIOSH

Menarik wooo...

Isnin, Januari 05, 2009

Cantikkan blog

Curi masa opis kejap.... rayau-rayau kat blogger... jumpa dua blog best;

  1. adiWidget
  2. blogmenjerit

bila ntah aku nak repair blog nih.... beberapa bulan nih agak sibuk sikit...

Ahad, Januari 04, 2009

Hytex WHS

Lama dah kami tak ke WareHouse Sales.... Dalam forum extdk.net, ada member bagitau ada Hytex (pembekal pakaian untuk World of Cartoon)... so semalam (3hb Jan 2009) kami sekeluarga ke sana....

20 December 2008 to 18 January 2009
Every Weekend Only

Hytex - Warehouse Sale
From RM1

All Branded Apparels
Products & Brands Offered

Children Apparels
Issue
American Atheletes
Tenderly
Disney
DIsney Babies
Looney Tunes
Looney Tunes
Babies

Time
10am to 6pm
Location (Tel 603 6273 2323)
Lot 25 Jalan E1/5
Kawasan Perindustrin Taman Ehsan
Kepong
52100 Kuala Lumpur

Jarak dari rumah dalam 55km. Sempat habiskan RM 230++.... lebih kurang 21 pasang baju untuk 3 anak (sebulan, 5 tahun dan 6 tahun)... biasanya akan habis dalam seratus lebih dekat "World of Cartoon" untuk sepasang baju untuk 2 org anak..... nasib baik hujan... kalau tak mmg dah borong abis...

Photobucket
Orang ramai sibuk ambil baju

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
duduk tepi dan pilih/check baju

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Sibuk membayar

Seronok.... tengah rancang nak pergi lagi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...