BonusCoin Banner

Ahad, Jun 12, 2011

Berani Berubah

Minggu ini ada satu berita besar yang diterima oleh keluarga... Dan aku perlu membuat perubahan besar dalam diri... Sudahkah aku bersedia untuk bersara awal??? Ya... Aku perlu bersara daripada apa yang aku buat sekarang...

Dalam pemikiran aku, selepas ini akan aku tumpukan rezeki dengan menggunakan kepakaran imiginasi aku... Antara pilihan yang bermain di benak pemikiran aku ialah membangunkan aplikasi iPhone dan laman web... Beberapa hari kebelakangan ini aku cuba mengubah suai laman web NCSB. Siap di integrasikan dengan laman web NCSB di Facebook. Setakat ini aku berpuas hati... Banyak perubahan yang dibuat, dan NCB amat memerlukannya, memandangkan kami tiada cukup kakitangan untuk pembangunan-pembangunan selain aktiviti teras perniagaan.

Adakah aku sudah bersedia untuk mengatur perjalanan hidup sendiri? Selama ini aku amat berbangga menjadi seorang kakitangan NIOSH. Banyak yang aku perolehi di sini. Daripada pengalaman bekerja di dalam pelbagai bidang, sehinggalah dipertanggungjawabkan menjaga sebuah syarikat. Dalam usia semuda 28 tahun, aku telah di lantik dan dipertanggungjawabkan sebagai seorang Pengurus Besar. Terlalu banyak yang dapat aku belajar. Aku perlu melihat semua aspek perniagaan. Daripadamemajukan sebuah syarikat perniagaan sehinggalah menjaga manusia. Disinilah erti perancangan menjadi panduan utama di dalam hidup. Terlalu banyak yang perlu diambil kifa, daripada pandangan stakeholder, staff, pelanggan DSB... Bodek-membodek antara elemen yang tidak boleh dipandang rendah... Terlalu seronok aku menjadi seorang Pengurus Besar didalam tempoh lebih 3 tahun.

Bagaimanapun, keluarga menjadi elemen utama yang perlu aku utamakan. TAhta dan HarTA boleh dicari...

- Posted using BlogPress from my iPad

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...