BonusCoin Banner

Isnin, September 24, 2012

Mencari iPhone

Sepanjang hari mencari iphone Nuqman. Almaklumlah, cuti hujung minggu iphone semua campak ntah mana. Kalau hari sekolah, balik terus letak atas meja.

Nuqman macam biasa, bila tanya iphone dah bawa ke tidak, dia jawab dah ada dalam beg. Cari dalam beg takde. Ingat dah kena rembat. Jadi balik rumah buka icloud dan tekan butang "Find my iphone". Disebabkan tak boleh cari, sebab off. Jadi boleh set makluman dan kunci iphone. Kita juga boleh terus padam data dalam iphone.

Alhamdulillah, jumpa gak iphone. Tersorok kat katil bilik. Bila hidupkan, automatik dapat makluman dan emel kat mana iphone tu. Punyalah terperinci, sampai lokasi rumah pun dia bagitau. Bahaya gak nih.

Selasa, September 18, 2012

Berhati-hati

Jumpa poster promosi FB di india. Sungguh menarik. Dalam masa sibuk melayan FB memang kita selalu terlepas pandang perbuatan kita. Ini bagus untuk mengenali perwatakan seseorang sebenarnya. Dalam psikologi, kaedah mengenali diri adalah dengan merekod perkara pertama yang terlintas di fikiran. Itulah sebabnya ujian-ujian psikologi tak perlu masa lama. Kita hanya menjawap apa yang terlintas dan tidak merujuk atas semak balik.

Setiap manusia itu unik, jadi belajarlah terima keunikan setiap di sekeliling kita. Itu sebab kita di suruh usnuzon atau bersangka baik. Bukan mudah nak latih pemikiran kita bersangka baik ni.


Rabu, September 12, 2012

Lawak media kini

Pagi ni gambar-gambar YB Mahfuz menarik perhatian. Media cuba membuktikan yang Mahfuz menipu dengan jarak dia dengan DSAI adalah 3 orang. Bukan mempertikaikan kasut atau selipar yang dibaling. Kita cuba di alihkan perhatian dengan salah jarak...


Media alternatif pro ini cuba membuktikan bilangan orang antara Mahfuz. Kenapa tak kira je ikut garisan hijau, boleh dapat lebih 10 orang.

Ahad, September 02, 2012

Taburan kelas

Macam-macam bahasa boleh dengar dalam kelas Iman. Kalau tunggu nak amik dia kat sekolah, pelbagai bahasa dapat dengar antara ibu bapa dan anak.

Nasihat aku, sentiasa guna bahasa kebangsaan. Jangan dibanggakan sangat boleh berbahasa inggeris. Banyak lagi negara yang maju tanpa berbahasa luar.

Akhir kata "Bangga jadi rakyat Malaysia"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...