BonusCoin Banner

Isnin, September 24, 2012

Mencari iPhone

Sepanjang hari mencari iphone Nuqman. Almaklumlah, cuti hujung minggu iphone semua campak ntah mana. Kalau hari sekolah, balik terus letak atas meja.

Nuqman macam biasa, bila tanya iphone dah bawa ke tidak, dia jawab dah ada dalam beg. Cari dalam beg takde. Ingat dah kena rembat. Jadi balik rumah buka icloud dan tekan butang "Find my iphone". Disebabkan tak boleh cari, sebab off. Jadi boleh set makluman dan kunci iphone. Kita juga boleh terus padam data dalam iphone.

Alhamdulillah, jumpa gak iphone. Tersorok kat katil bilik. Bila hidupkan, automatik dapat makluman dan emel kat mana iphone tu. Punyalah terperinci, sampai lokasi rumah pun dia bagitau. Bahaya gak nih.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...