BonusCoin Banner

Khamis, Januari 17, 2013

Salju di bumi Vienna

Sehari dua ni agak lebat snow turun berbanding tahun lepas. Seharian memenuhi bumi. Mengikut berita snow boleh turun sehingga setengah meter tinggi.

Pergi sekolah pagi ni agak lewat. Walaupun keluar rumah awal dari biasa. Biasanya keluar jam 7:45. Pagi ni kami sekeluarga keluar 7:30 pagi. Jalan dipenuhi snow membuatkan anak-anak berjalan perlahsn sambil menikmati snow ysng menengelami kasut.

Selepas menghantar Irisa, kami menyambung perjalanan dengan bas 23A. Dengan snow yang agak tebal, laluan kenderaan dipenuhi salji. Di kiri kanan jalan sibuk dengan jentera-jentera penolak salji sama ada manusia mahupun mesin. Kekerapan bas agak kurang akibat perkalan yang di atas salji yang agak sukar. Terasa beban enjin bas cuba bergerak di atas salji-salji yang licin.

Satu pengalaman baru aku hari ini, walaupun kereta selamat memarkir di dalam garaj. Akibat salju yang menebal. Petang ini kereta tidak dapat dikeluarkan dari garaj. Sedikit pun tidak berganjak apabila cuba untuk keluar dari garaj walaupun pedal minyak telah ditekan sehingga ke lantai.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...