BonusCoin Banner

Isnin, Oktober 28, 2013

TV Epal

Akhirnya beli gak Apple TV. Setelah bertangguh sekian lama. Dapat kat ebay.at dengan harga €71. Bolehlah untuk Apple TV 3rd Generation.


Banyak lah juga faktor diambil kira sebelum membeli Apple TV ni. Antaranya versi/generasi berapa? 2 atau 3. Kalau beli yang 2 boleh di 'pecah-penjara'kan. Cuma perlu ke? Dulu masa mula-mula guna iPhone pun serupa... Sibuk nak 'jailbreak' tapi takde pun apa kelebihan sangat pun. Bukan sibuk-sibuk nak curi apps pun. Banyak yang guna sekarang pun percuma. Adalah 1-2 apps yang betul-betul berbaloi dengan nilai 99sen atau 9.99USD.

Akhirnya beli generasi terbaru. Dan untuk seminggu yang lalu, aku sibuk belajar menggunakan Apple TV dengan lebih efektif. Bermula dengan streaming fail-fail video dari iTunes. Sampailah menonton perlawanan-perlawanan sukan secara live.

Apa yang penting, sekarang aku dah jumpa laman web (Pautan 2) yang tawarkan streaming tv-tv Malaysia. Dapatlah terubat rindu untuk tonton TV3, Astro Ria, Astro Ceria dan banyak lagi. Terubatlah sikit jiwa di bumi asing ni.

Cuma apa yang penting bagi pemilik Apple TV, ianya amat-amat berbaloi bagi pengguna produk-produk iOS. Jadi bertambahlah kegunaan iPad dan iPhone dalam rumah ni.

Sekarang tengah fikir nak tambah lagi 2 atau 3 Apple TV. Nak letak di setiap TV dalam rumah ni.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...